Nyheter

Förhandling om höghastighetstågen mellan regeringen och alliansen

Allianspartierna tackar ja till de samtal om höghastighetståg som S och MP bjudit in till.

Det skriver partiernas gruppledare i riksdagen i ett gemensamt uttalande.

Liberalerna har hittills sagt nej till höghastighetsbanor eftersom man anser att de blir för dyra, men partiledare Jan Björklund ser fram emot att ta del av det förslag som S och MP nu kommit överens om.

– Nu säger regeringen att den har hittat på ett sätt så man kan göra de här investeringarna på flera hundra miljarder utan att det belastar något annat och vi får väl se vad som ligger bakom det. Det ska bli intressant att höra, säger han till TT.

Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Av partierna i Alliansen är det hittills Kristdemokraterna och Centerpartiet som sagt sig vara positiva till bygget av höghastighetsbanor, skriver TT.