Nyheter

Nya BMW M2 Competition

BMW M2 har sedan lanseringen 2016 varit en storfavorit för de bilentusiaster som söker körglädje i sin renaste form. Nu får M-familjens minsta medlem en uppgradering med ny motor, sportigare chassi och förfinad design. BMW M2 Competition ärver flertalet komponenter från BMW M3 och M4 samt ersätter BMW M2 Coupé.

Den redan högpresterande BMW M2 Coupé blir starkare, snabbare och mer kompetent. I nya BMW M2 Competition är motorn baserad på den från BMW M3 och M4. Den 6-cylindriga motorn på 3.0 liter använder den senaste M TwinPower Turbo-teknologin och levererar 410 hk vid 5250 v/min och ett maximalt vridmoment på 550 Nm. Med den automatiska växellådan med dubbelkopplingsteknik (M DCT) tar sig bilen 0 till 100 km/h på imponerande 4,2 sekunder. Maxhastigheten är elektroniskt begränsad till 250 km/h, med M Driver’s Package ökar toppfarten till 280 km/h.

Utöver den nya motorn har även chassit uppgraderats med komponenter från de större M3 och M4. Krängningshämmaren i motorrummet är byggd i kolfiber för ökad stabilitet i framvagnen. Kylsystemet kommer från M4:an och består av tre kylaggregat och en separat oljekylare. Nya M2 Competition kommer även med ett nytt avgassystem utrustat med elektroniskt ställbara klaffar för ett distinkt M-ljud.

Höjdpunkter:
Ny 6-cylindrig motor med M Twin Power Turbo Technology, baserad på motorn i BMW M3 och M4. Den levererar 410 hästkrafter med ett maximalt vridmoment på 550 Nm.
Med M dubbelkopplingsväxellåda avverkas sprinten 0-100 km/h på bara 4.2 sekunder (manuell 4.4 sekunder). Toppfart 250 km/h, med M Drivers Package 280 km/h.
Krängningshämmare i CRFP för ökad stabilitet i frontsektionen.
Nytt kylsystem med ny design på BMW njurarna i fronten.
Nytt avgassystem med elektroniskt styrda spjäll ger ett distinkt M ljud, beroende på valt körläge.
Ny tillvalsutrustning, M Sport-bromsar med oken lackerade i grått.
Ny tillvalsutrustning, M Sport-stolar med integrerade nackstöd och belyst M2-emblem.
M-knappar, M1 och M2, på ratten för direkt tillgång till dina personliga konfigureringar av motor- och styrningskaraktär samt växellådan M DCT.
Ny exklusiv exteriörfärg i metallic, Hockenheim Silver.
Nya M-sidospeglar.
BMW M2 Competition ersätter befintliga BMW M2 Coupé.

Det rekommenderade cirkapriset för nya BMW M2 Competition är 625.000 kr.
Ny standardutrustning är bland annat ny 19-tums lättmetallfälg, Adaptiva LED strålkastare och Navigation system Professional.

Nya BMW M2 Competition börjar att produceras från och med juli 2018.