Nyheter

Ahlsell förvärvar norsk distributör inom verktyg, PSU och marin

Ahlsell Norge AS har tecknat avtal om att förvärva Sentrum Motor och Verktøy AS (SMV) med en årlig omsättning om cirka 40 MNOK.

SMV har en stark position inom verktyg, PSU (personlig skyddsutrustning) och marin i Finnmark, som ligger i norra Norge. SMV har 9 anställda och en bred kundbas med kunder inom bygg, infrastruktur och havsbruk.

– I dag erbjuder vi endast produkter inom El-segmentet till kunderna i regionen. Genom förvärvet av SMV kommer vi att få ett starkt fotfäste inom Verktyg & Förnödenheter och vi förbättrar samtidigt våra förutsättningar för tillväxt inom VVS, säger Rune Flengsrud, Landschef i Norge.

Ahlsell, med sin tydliga strategi för att erbjuda kunderna ett brett produktutbud inom VVS, El och Verktyg & Förnödenheter, har konsekvent ökat sin närvaro i Norge de senaste åren.

– Hittills har vår strategi med ett brett produktutbud och lokal närvaro varit framgångsrik. Proffsen i den snabbväxande regionen Finnmark kan nu se fram emot ett ännu bredare sortiment, fortsätter Rune.

Tillträde planeras ske under maj. Förvärvet förväntas ha en marginell positiv påverkan på koncernens resultat 2018.