Nyheter

MTR Express punktligast Stockholm-Göteborg

MTR Express var återigen punktligast av samtliga tåg- och flygbolag på sträckan Stockholm-Göteborg under det första kvartalet 2018. Punktligheten lyfts fram som mycket uppskattad av den ökande andelen affärsresenärer som nu väljer MTR Express.

– Vi har branschens mest driftsäkra tåg och våra medarbetare brinner för att leverera en säker och punktlig resa för alla resenärer. Det är extra roligt att se att vår punktlighet är en av de faktorer som våra affärsresenärer lyfter fram som avgörande för att välja att resa med oss, säger MTR Express VD Mats Johannesson.

Siffror för Q1 2018 visar att MTR Express uppnår en punktlighet om 80,1 % mätt som ankomst inom 5 minuter på sträckan Stockholm-Göteborg. Det är hela 37,8 procentenheter bättre än den genomsnittliga punktligheten för flygbolagen på samma sträcka, samt 3,4 procentenheter bättre än SJ:s snabbtåg.

– Vi vill vara en positiv kraft för att driva ett ökat hållbart resande. Att leverera en säker, punktlig och prisvärd resa är därför vårt främsta fokus. Det finns dock utmaningar för att få fler att välja tåget i form av snedvriden konkurrens. SJ har valt att exkludera oss och en aktör till från den plattform som i skydd av monopolet blev den självklara för bokning av tågresor. Det gör det svårare att välja tåg som transportmedel vilket driver upp priset för resenärerna, och vi har därför lämnat in ett klagomål till konkurrensverket. Vill vi på allvar öka det hållbara resandet är detta en mycket viktig fråga, säger Mats Johannesson.

Statistiken i sammanställningen är hämtad från Trafikverket och Flightstats.com. MTR Express är den enda aktör som samlar in och publicerar sammantagen statistik för både tåg och flyg.