Nyheter

Amadeus vinner långsiktigt avtal med Flight Centre

Amadeus och Flight Centre Travel Group meddelar att de ingår ett samarbete som innebär att Flight Centre kommer att använda sig av Amadeus distributionsteknik i EMEA och Asien. Amadeus kommer att arbeta nära Flight Centre för att transformera deras IT-lösningar och verksamhet genom att tillhandahålla innovativa lösningar och stötta expansionen i dessa regioner.

Amadeus lösning Selling Platform Connect och en rad andra tjänster möjliggör för Flight Centres reseagenter att leverera högkvalitativa och personligt anpassade tjänster till resenärerna. Samarbetet berör Flight Centres resebyråer i 17 länder, däribland i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

De två företagen kommer att arbeta tillsammans och Flight Centre kommer bidra till Amadeus utveckling av en NDC-lösning. Det här kommer att göra det möjligt för resesäljare världen över att köpa, beställa och betala för flygresor och tillhörande tjänster, samt ändra och avboka bokningar genom att använda NDC standarden i Amadeus Selling Platform Connect. Detta innebär att resesäljare såsom Flight Centre kommer att kunna erbjuda sina kunder ett bredare utbud av biljettpriser, och möjlighet att boka NDC-drivna tilläggstjänster i ett system som de redan är vana vid.