Nyheter

Ny mötesplats inom automotive på branschens hemmaplan

Den 27 – 28 mars 2019 lanseras en ny mötesplats för Automotivebranschen på nybyggda Åbymässan i Göteborg – Automotive Engineering.

Automotive Engineering är en dedikerad mässa för bilindustrins tillverkare och försörjningskedja som täcker alla aspekter av branschen, från FoU till design, test, produktion och montering. Automotive Engineering kommer att vara plattformen för att samla OEM-företag och världsledande lösningsleverantörer från olika nivåer.

Fordonsbranschens teknikutveckling styrs av snabba teknikflöden, snabba produktomställningar och avancerad produktionsteknik där Sverige verkligen ligger i framkant. Det är hög tid att skapa en gemensam samlingsplats för nätverk och branschöverskridande dialog för fordonstillverkare och underleverantörer inom olika teknikområden.

På mässan skapas även möjligheten till konkreta kontakter och affärer med underleverantörer inom andra branscher som kan ha nytta av fordonsindustrins snabba teknikutveckling. Att dessutom skapa denna mötesplats i Göteborg där det fordonstekniska klustret har sin hemmaplan är av högt intresse för branschen.

– Det har alltid varit en snabb teknikutveckling i fordonsbranschen men i och med samhällets digitalisering går det fortare än någonsin! Existerande nätverk behöver utvecklas och det behöver också skapas nya. Då är ju en mässa den perfekta möjligheten – att se de senaste lösningarna på marknaden och träffa nya potentiella samarbetspartners, säger Johan Hellsing, Technical Specialist Electric Propulsion Systems, CEVT

Automotive Engineering arrangeras tillsammans med Easyfairs redan etablerade mässkoncept Advanced Engineering och ihop kommer mässorna att skapa en mötesplats där framtidens högteknologiska lösningar och innovationer står i fokus.

Planeringen av mötesplatsen är i full gång, och de första utställarna är redan inbokade.