Nyheter

Uddevalla Hamn höjer säkerheten

Melicon kommer att leda uppgraderingsprojektet inom Uddevalla hamn runt säkerhetstekniska lösningar för ett starkare sjöfartsskydd rustat för morgondagens utmaningar.

Vi lever i en global ekonomi med handel som inbegriper transporter över världshaven med fartyg. För att vara en säker och effektiv hamn även i framtiden uppgraderar nu Uddevalla hamn sina säkerhetstekniska system för att möta framtida krav.

Volymerna ökar och med det kraven på en säker och effektiv hamn där även fartygens säkerhet är av yttersta vikt. Uddevalla hamn följer de krav som ställs av myndigheter, lastägare och rederier. Med detta i fokus kommer Melicon stötta organisationen för att kunna leva upp till morgondagens krav på flexibilitet, effektivitet och säkerhet.

– Vi ser det som mycket positivt och glädjande att även Uddevalla Hamnterminal AB väljer Melicon runt förbättringsprocesser i hamnmiljön. Med Melicons genuina kunskap runt hamndrift, säkerhet och effektivitet kommer vi stötta Uddevalla hamn som en partner för att säkerställa sjöfartsskyddet i hamnen säger Christian Schell, VD Melicon AB.

– Med Melicon i teamet vet vi att vi tar in den kompetens som behövs när vi nu drar igång projektet för att stärka sjöfartsskyddet i hamnen säger Ulf Stenberg, VD, Uddevalla Hamnterminal AB.