Nyheter

Fria bussresor för seniorer i Katrineholm

Från och med i sommar kommer alla seniorer, pensionärer 65 + att gratis kunna nyttja busstrafiken i Katrineholms kommun. Detta är en satsning på initiativ av den politiska majoriteten Socialdemokraterna och Moderaterna, i kommunen.

I sommar mellan 9 juni och 21 augusti kommer alla Katrineholms seniorer (65 +) att kunna nyttja kommunens stads- och linjebusstrafik. Denna period är ett test och ska utvärderas.

– Vi vill göra det lättare för pensionärer att komma ut, kanske besöka släkt och vänner. Att sätta lite guldkant på tillvaron. Resekorten kommer att skickas ut till samtliga, nästan 8000 seniorer i kommunen. De behöver alltså inte ansöka eller beställa kortet – det kommer i brevlådan i slutet av maj månad, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.

Fria bussresor för 65+ i Katrineholm
Under perioden 9 juni till 21 augusti inför Katrineholms kommun avgiftsfria bussresor för alla som är 65 år eller äldre.
Bussresorna gäller för de som har fyllt 65 år och är folkbokförda i Katrineholms kommun.
Bussresorna är tillgängliga under perioden
9 juni till 21 augusti och gäller hela trafikdygnet exklusive nattrafik klockan 00:00 till 04:00, då gäller istället ordinarie pris.
Samtliga resenärer över 65 år i Katrineholms kommun kommer under maj månad få ett resekort hem i brevlådan, laddat med biljetten “Fria resor 65 + Katrineholm”.