Nyheter

TWS lanserar miljövänlig lastcykel i Malmö

Pilotprojektet som rullar igång i Maj är en del av TWS Logistics miljö- och servicemål. Den specialdesignade cykeln från svenska Velove platsar bra i Malmö som nyligen vann EU-pris för mest mobila och cykelvänliga stad.

Jag upptäckte Velove i Holland och tog genast kontakt med dem när jag kom hem, berättar Fredrik Witt, affärsutvecklingschef på TWS Logistics.

Fördelen med den fyrhjuliga modellen Armadillo är att den är ergonomiskt utformad med ett bekvämt säte. Den tillhörande containern är låg i höjden vilket gör det smidigt för andra cyklister att ha obehindrad översikt.

Malmöbaserade TWS Logistics är ett av Sveriges snabbast växande logistikföretag och kom på tredje plats i Di Gasell 2017.

Vi vill fortsätta växa och leverera med samma höga precision och innovativa lösningar, säger Anders Silvstrand, försäljningsdirektör på TWS Logistics. Idag ligger vi redan på en väldigt hög leveranskvalitet och vi ser fram emot att serva våra kunder ännu snabbare och att bidra till minskade utsläpp i Malmös innerstad.

TWS Logistics rullar i detta pilotprojekt ut en testcykel i Malmö. För en säker leverans har cykeln stötdämpare och containern förses med en justerbar temp-logg som håller koll på temperaturen. I TWS-appen kan man även i realtid följa paketet via GPS-spårning.

Vi är så glada över att vi är först i stan med just denna modell och stolta över samarbetet med en svensk tillverkare, säger Micael Hammarström, verksamhetschef på TWS Logistics.