Nyheter

Toyota lanserar ny elektrisk motviktstrucken för tunga arbeten

Vid CeMAT-mässan i Hannover, Tyskland, 23 – 27 april 2018 – visade Toyota Material Handling upp sin nya Toyota Traigo80 i kapacitet 6 till 8 ton. Denna 80-volts motviktstruck för tungt arbete har maximal prestanda, körkomfort och effektivitet. En riktig allroundtruck som är byggd för hårt arbete i tystnad: all power, all electric, all Toyota.

– Nu lanserar vi en efterlängtad maskin som står ut i en klass för sig på den svenska marknaden. Den är smidig, kraftfull och effektiv. Vi är övertygade om att vi har utvecklat en klassledande serie av 80-volts motviktstruckar för tungt arbete och ett riktigt bra alternativ till förbränningsmotordrivna truckar, säger Henrik Åkerlund, produktchef på Toyota Material Handling Sweden.

– Tack vare våra val av batteriteknik, hög energieffektivitet, flytande hytt och I_Site-tillgång är Traigo80 en stark medlem i Traigofamiljen. Den nya Traigo80-serien ersätter den nuvarande Traigo HT-serien, och består av modeller om 6, 7 och 8 ton – den sista finns nu även med ett lastcentrum om 900 mm.

Kraftfull och produktiv
De kraftfulla motorerna erbjuder stark backtagningsförmåga och höga körhastigheter, något som gör att trucken passar för de intensiva applikationer som normalt tidigare utförts av diesel- och gasoltruckar. Trucken kan även manövreras i trånga utrymmen om så krävs, till exempel i produktions- eller lagerutrymmen, tack vare den stora styrhjulsvinkeln. Instrumentpanelen är väl utformad och ger föraren möjlighet att arbeta intuitivt, och den flytande förarhytten minimerar vibrations- och ljudnivåerna. Förarens säkerhet är förstärkt tack vare den utmärkta allround-sikten kring trucken, och Toyota SAS, System of Active Stability, vilket dessutom ökar produktiviteten.

Kundanpassad och lägre energiförbrukning
De nya 80-voltsmodellerna är utrustade med elektrisk servostyrning för lägre energiförbrukning och ger kunderna möjlighet att välja den batteriteknik som passar deras behov. För enkelt batteribyte har trucken utformats kring ett öppet chassi för att snabbt och lätt kunna placera och ta ut batteriet.

Tillförlitlig och skyddad miljö
Komponenterna på denna robusta truck är helt skyddade för tillförlitligt arbete utomhus under fuktiga eller dammiga förhållanden. Alla huvudkomponenter är dock lättillgängliga genom en lucka i motvikten för enkelt underhåll. Tack vare den helt slutna hytten är föraren dessutom skyddad och sitter bekvämt i alla väderförhållanden.