Nyheter

Ateles fortsätter att stärka sitt Automotive-erbjudande – nu lanseras SEAT digitalt i Norge

Harald A. Møller AS är Norges största bilimportör och står for importen av Volkswagen, Audi och ŠKODA i Norge. De återlanserar nu SEAT i Norge, i och med det får den norska marknaden uppleva en heldigital kundresa där en ny SEAT endast är 5 klick bort. Ateles har byggt den unika tekniska lösningen som ligger bakom den nya satsningen.

SEAT är idag Europas snabbast växande bilvarumärke. Deras bilmodeller har fått sig ett rejält uppsving och nu satsar de på en mer modern och ungdomlig profil. Møller återlanserar nu SEAT i Norge och väljer att göra det enkelt, smidigt och digitalt.

– Vi gör den norska satsningen med SEAT-koncernen i ryggen, på en av världens mest digitaliserade marknader. SEAT-kunden är i snitt tio år yngre än den genomsnittliga nybilskunden, så det är naturligt att vi utforskar nya och innovativa sätt att nå vår målgrupp på, säger Øyvind Rognlien Skovli, Kommunikationschef för SEAT i Norge.

Ateles ligger bakom den tekniska lösningen som bygger på e-handelsplattformen Magento och PIM från Pimcore. Genom den nya lösningen kan man enkelt beställa provkörning och reservera en bil, teckna leasing samt få lånelöfte direkt på sidan. Även själva inköpsprocessen effektiviseras, på bara några klick har du köpt en ny SEAT och leveranstiden på flera av bilmodellerna är så kort som 6 dagar. Den nya lösningen kommer även med en rad tilläggstjänster som ska göra det attraktivt att äga en SEAT, bland annat att man via bildelning ska kunna tjäna pengar på sin bil.

– Det känns väldigt roligt att få göra den här satsningen med just Møller och SEAT. Bilindustrin står inför en stor digital transformation och det är spännande att få vara med och utveckla nya innovativa tjänster, säger Sverre Øier, Country Manager Norway på Ateles Consulting.

Initialt finns SEAT fysiskt på showrooms i Oslo, Bergen och Trondheim, pop up-butiker kommer även att sättas upp på flera platser runt om i Norge. I tillägg till det, finns 23 utlämningsställen och 20 serviceställen. Vad gäller provkörning, finns ett avtal med Avis biluthyrning.

– Ateles har som ambition att ta en stark position av digitaliseringen av sektorn Automotive så det här samarbetet med Möller och SEAT ligger helt i linje med vår stora satsning framöver, säger Pär Eliasson, CEO på Ateles Consulting.