Nyheter

Cykelnätet rustas upp i Skåre och Stodene

Under nästa vecka kommer Karlstads kommun att börja asfaltera omkring sju kilometer gång- och cykelvägar och 1,5 mil bilvägar. Skåre- och Stodeneborna kommer få ny beläggning på stora delar av sitt cykelnät.

Kommunen lägger sammanlagt 28 miljoner på ny beläggning runt om i kommunen. Omkring sju kilometer gång- och cykelvägar asfalteras i Skåre, Stodene och Älvenäsvägen i Vålberg.

– Det ska vara enkelt att ta sig fram för gående och cyklister i Karlstad. Förra året satsade vi på cykelvägarna i Vålberg och på Kronoparken och i år vill vi skapa en helhet av cykelnätet i Skåre och Stodene, säger Henrik Lander ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Även bussvägar och infartsvägar prioriteras i beläggningsplanen och sammanlagt är det 1,5 mil bilvägar som asfalteras.

Potthål och lagningar
Bilvägarna har slitits hårt av den gångna vintern. Smält snö och is har runnit ner i asfalten och sedan frusit igen vilken skapat en sprängverkan vilket ger potthål.

– Hagaleden har blivit hårt åtgången under vintern därför lägger vi ny asfalt där. Sen jobbar vi kontinuerligt med att fylla och laga potthålen och prioriterar då större vägar och gång- och cykelvägar, säger Stefan Björkman gatuchef.