Nyheter

IONIQ ELECTRIC miljöbästa bil 2018

Gröna Bilister har rankat miljöbilar på den svenska marknaden i 20 år men 2018 var för första gången Hyundai med på nomineringslistan, och då med hela tre bilar (IONIQ electric, IONQ plug-in och ix35 FuelCell). I år valde Gröna Bilister ut 40 bilmodeller som uppfyller grundläggande krav på fossiloberoende, energieffektivitet och säkerhet. Bland dessa bilar valde sedan en expertjury ut sina favoriter.

Juryn bestående av åtta experter på miljöbilar delade ut poäng till sina favoriter i två tävlingsklasser: Bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi, samt Bästa valet för företaget. Poängen delades ut enligt samma system som används i tävlingen Årets Bil i Europa. IONIQ electric blev framröstad till tredje bästa bil för privatperson med normal ekonomi.

– Det är otroligt hedrande att ta emot denna utmärkelse från Gröna Bilister. Tillsammans med övriga priser som IONIQ vunnit är det ett tydligt besked på att Hyundais miljöbilar redan från start är bland de bästa både i Sverige och världen. I höst väntar dessutom lansering av både Kona Electric och NEXO som ytterligare befäster vår position som marknadsledande och den enda biltillverkare som kan erbjuda fyra olika miljödrivlinor. Hyundai står för demokratisering av modern miljöteknik och genom att göra den tillgänglig för så många som möjligt ligger vi i framkant och arbetar mot ett fossilfritt Sverige 2030, säger Tobias Joelsson, PR & Communications Manager på Hyundai Sverige.

Prispallen i de två tävlingsklasserna av Miljöbästa Bil 2018:

Privat
1. Nissan Leaf (el)
2. Renault Zoe (el)
3. Hyundai Ioniq electric (el)

Företag
1. Nissan Leaf (el)
2. Tesla Model S (el)
3. Renault Zoe (el)
3 Toyota Prius Plug-in (laddhybrid)