Nyheter

GWS Production sluter avtal med snabbväxande säkerhetsföretag

Resesäkerhetsföretaget GWS Production AB i Lund har träffat ett avtal med Tempest Security AB.Avtalet löper över tre år med ett sammanlagt värde av 89 000 Euro, motsvarande cirka 940 000 SEK.

Avtalet innebär att GWS kommer att leverera den tekniska lösningen för Tempest Securitys satsning på Duty of Care, företagens ansvar för sina medarbetares säkerhet oavsett var de befinner sig.

Genom att använda säkerhetsplattformen Safeture från GWS, kan Tempest Security se till att både personal och företag snabbt får larm och stöd när något allvarligt inträffat. Information som är sammanställd av kvalificerade analytiker och utskickad över hela världen.  Det gör det möjligt för säkerhetsansvariga på företagen att omedelbart lokalisera sina anställda, kontakta dem och hjälpa dem vidare.

Avtalet betyder att Tempest Security får tillgång till att i eget namn marknadsföra och sälja GWS tjänster för trygghetsskapande.

Säkerhetsplattformen Safeture kommer att integreras mot Tempest Securitys larmcentral som i och med detta tar första steget från att vara en traditionell larmcentral till att bli ett Security Operation Center, SOC – detta för att möta kundernas krav på morgondagens säkerhetsarbete.

– Tempest är ett mycket intressant säkerhetsföretag och som tänker i nya banor. Vi är stolta över samarbetet som ger Tempest tillgång till Safeture, en av världens mest avancerade säkerhetsplattformar, konstaterar Andreas Rodman, vd för GWS Production.

– Svenska företag är globala och vart än det otänkbara inträffar måste man vara förberedd på att sin personal finns där. Duty of care begreppet har en allt större betydelse för hur svenska arbetsgivare behöver agera för att vara attraktiva på marknaden. Avtalet med GWS är ett viktigt steg för att möta denna nya efterfrågan säger Andrew Spry, VD för Tempest Security AB