Nyheter

Unit4 lanserar molnbaserad plattform för utveckling av skräddarsydda appar

Unit4 lanserar idag People Platform Extension Kit – en ny molnbaserad plattform som låter användarna bredda sina affärssystemslösningar med skräddarsydda applikationer oavsett branschstandard. Plattformen är utformad för att möta de nya utmaningar som uppstår när organisationer moderniserar sina affärsmodeller för att engagera sina användare på nya sätt.

Unit4s People Platform är en plattform på vilken man kan skapa intelligenta företagsapplikationer och den erbjuder tjänster som gör det möjligt för Unit4s applikationer att bli självkörande genom maskininlärning. Den nya People Platform Extension Kit ger kunderna tillgång till hela bredden av Unit4s teknik och med hjälp av den löst sammankopplade arkitekturen kan användarna utveckla applikationer med egna verktyg – oavsett branschstandard.

– Vi ser hur företagen förändras i snabbare takt än någonsin tidigare. De kan antingen leda eller ledas, och det är människorna som har kraften att förändra, säger Holger Mueller, VD och analytiker vid Constellation Research. Genom att låta företagen bygga tjänster och mindre applikationer inom viktiga områden kopplade till företagsapplikationer, kan de bryta sig loss från den monolitiska karaktären i affärssystemen. Med hjälp av ny teknik kan de anställda arbeta mer effektivt och skapa mer värde i sitt arbete.

Genom att öppna upp en plattform för utveckling av applikationer, oavsett programmeringsspråk och branschstandard, kan applikationerna börja användas direkt och ge en sömlös användarupplevelse. Det här är ett steg till att låta företagen utveckla vad de själva vill ha för att bli framgångsrika.

– Kunderna frågar allt oftare efter internetbaserade abonnemangstjänster som snabbt ger värde, vilket gör att många organisationer moderniserar sina affärsmodeller för att skapa större effektivitet och engagera kunder, anställda och partners på nya sätt, säger Finn Følling, VD på Unit4 i Sverige och Finland. De befintliga affärssystemen är viktiga, men de levererar inte konkurrenskraftig differentiering på egen hand. Detta är en ny typ av kundanpassad teknik som gör det möjligt för företag att arbeta på exakt det sätt de behöver för att bli så framgångsrika som möjligt och därigenom stå sig starka mot sina konkurrenter.

Tillgängligt i höst
People Platform Extension Kit kommer att finnas tillgängligt under hösten 2018. Kunder och partners kommer kunna anmäla sitt intresse från och med juni 2018.