Nyheter

Tidlös Belysningsstolpe i gjutjärn från Kulturbelysning

Kulturbelysnings stolpe Classic är en klassisk belysningsstolpe i gjutjärn som passar in i många olika miljöer och byggnader. Classic är framtagen efter en modell från ca 1890-1900 som då hade gas som ljuskälla. 

Stolpen kan kombineras med ett 4 eller 6-kantigt lykthus i gjutjärn, koniskt i koppar eller en glob. Därtill även en stegpinne som är rak eller ornamenterad. Belysningsstolpen är målad i matt svart och finns i två längder, Classic 220 och Classic 260. Kombinationernas totalhöjd går upp till 365 cm och har en totalvikt på 140 kg.

Som tillbehör finns även markfundament i betong.

Kulturbelysning tillverkar och säljer utomhusbelysning avsedd för äldre byggnader och klassiska miljöer med en kollektion för Gård & Hus och en för Stad & Park. Nu har vi även en kollektion med inomhusarmaturer där Klotlampor/Globlampor är först ut. I Stad & Park kan vi även tillhandahålla ett stort sortiment med olika modeller av äldre stadsstolpar.