Nyheter

Välkända investerare går in i logistikbolaget Airmee

Det snabbt växande logistikstartupet Airmee har tagit in flera miljoner i ny finansiering. Bland de nya ägarna finns nu bland annat Qvibergs investeringsbolag, Christian Ehrhardt (Vitamin Well), Karl-Erik von Bahr (Bisfront, Furniturebox) och Mattias Weinhandl. Men ny världsledande teknologi som optimerar logistikflottor i realtid levererar Airmee e-handelsvaror samma dag eller så snabbt som inom en timme.

I takt med att e-handeln växer explosionsartat sker en ökad efterfrågan bland konsumenter på snabbare och punktligare leveranser. Airmee, som uppmärksammats internationellt för sin nya teknologi, lanserade sina leveranstjänster förra året. Bolaget har sedan dess snabbt blivit en av huvudspelarna på marknaden för snabba leveranser.

E-handeln i Sverige ligger fortfarande på väldigt låga nivåer i Sverige jämfört med internationellt, och snabba och smidiga leveranser kommer vara nyckeln för e-handeln att verkligen ta fart. Med ny teknologi som möjliggör att vi bättre kan utnyttja varje fordons kapacitet kan vi inte bara erbjuda snabbare leveranser utan också hållbarare leveranser från ett miljöperspektiv, säger Julian Lee, grundare och VD för Airmee.

Med det nya kapitalet ska Airmee fortsätta växa genom att investera i utveckling av sin teknologi, rekrytering och bredda sin geografiska täckning. Bolaget levererar idag för flera stora e-handlare och har ett stort antal nya kunder som inom kort kommer lansera Airmees leveranstjänster.

De retailers vi jobbar med har varit väldigt nöjda med våra leveranser och vi börjar nu se effekt på detta i och med att fler e-handlare vill erbjuda sina kunder våra tjänster. Det är kul att e-handlare ser värdet i nya innovativa frakttjänster och i takt med att fler e-handlare förbättrar sina fraktalternativ kommer konverteringen och försäljningen online öka, avslutar Julian Lee.