Nyheter

Vinggruppen gör nytt rekordresultat

Thomas Cook Northern Europe, även kallad Vinggruppen, där Ving, Spies, Globetrotter och Tjäreborg ingår, gör ett nytt rekordresultat för vinterhalvåret, när Thomas Cook-koncernen idag presenterar halvårsresultatet för 2017/2018. Vinggruppen befäster sin marknadsledande ställning inom semesterpaketresor, både med det egna flygbolaget och reguljärflyg. Den nordiska gruppens rörelseresultat för halvåret uppgick till 554 miljoner kronor, vilket är en ökning med 88 miljoner kronor för perioden.

Rörelseresultatet för Vinggruppen uppgick under vinterhalvåret (oktober 2017 till mars 2018) till 554 miljoner kronor. Bokningarna för sommaren 2018 har ökat med 7 procent jämfört med förra året, till stor del drivet av en ökad efterfrågan på de egna koncepthotellen och resor till bland annat Grekland, Cypern och Turkiet. Därtill fortsätter den starka tillväxten med dynamiskt paketerade resor med reguljärflyg, där ett breddat utbud av semesterresor och allt fler valmöjligheter skapar mer relevans för fler kunder.

Ving Sverige har det senaste året även tagit emot en rad priser och utmärkelser som visar på nöjda kunder, däribland samtliga charterkategorier i Stora Barnsemesterpriset, Sveriges Bästa Researrangör i Grand Travel Awards, Bästa hållbara företag i resekategorin i Sustainable Brand Index, Resebranschens bästa service i Service Score och Wilhelmina Skoghpriset för Sveriges bästa resesajt*.

 Vår framgång i Norden bygger på nöjda och återkommande gäster, nöjda medarbetare och våra fortsatta satsningar på fler av våra egna, unika koncepthotell, som exempelvis Sunwing Family Resorts, Sunprime Hotels, Ocean Beach Club by Sunwing och Casa Cook samt nyligen lanserade Cook’s Club. Samtidigt fortsätter vi att bredda vårt reguljära erbjudande ytterligare och ser en fortsatt positiv utveckling i paketresor med såväl vårt egna flygbolag som med reguljärflyg, säger Magnus Wikner, koncernchef för Thomas Cook Northern Europe.

Fortsatt satsning på egna koncepthotellen med ny hotellfond

På den nordiska marknaden ökade antalet bokningar till de egna koncepthotellen med 6 procent under första halvåret. Thomas Cook Group fortsätter samtidigt satsningen på koncepthotell, där det i år tillkommer 19 nya hotell, varav ett nytt Casa Cook på Mauritius som öppnar vintern 2019. Nyligen lanserades även hotellinvesteringsfonden Thomas Cook Hotel Investments i samarbete med det schweiziska hotellinvesteringsbolaget LMEY Investments. Fonden består idag av fem hotellanläggningar** till ett värde av ca 150 miljoner pund och med ytterligare tre projekt på väg. Fonden kommer att bli Thomas Cooks huvudsakliga plattform vid förvärv av nya fastigheter runtom i Medelhavsområdet, med målet att växa med fler egna koncepthotell.

– Våra egna koncepthotell, som är framtagna utifrån kundernas önskemål, har varit en viktig del i vår framgång. Vi vet att de gäster som bor på Vings och Thomas Cooks egna koncepthotell är de mest nöjda, vilket bidrar till att man gärna återvänder. Målet är att få ännu fler hotell som ägs och drivs av oss själva och därmed även öka vår lönsamhet, fortsätter Magnus Wikner.