Nyheter

Lufthansa Groups flygbolag introducerar nya Economy “Light”-biljetter på flygningar till USA

Från och med sommaren 2018 kommer Lufthansas passagerare kunna boka biljetter i den så kallade Economy “Light”-klassen, på rutter till USA med Lufthansa, SWISS, Brussels Airlines och Austrian Airlines.

Den nya prisklassen blir det prisvänligaste alternativet och passar prismedvetna resenärer som bara reser med handbagage och som inte behöver en flexibel biljett. För en extra avgift kommer resenärer att kunna lägga till incheckat bagage eller reservera säten. Mat och dryck kommer som vanligt att serveras ombord till passagerarna utan extra kostnad.

Lufthansa har sedan oktober, 2017, provat konceptet på utvalda flygningar mellan Skandinavien och USA. Resenärer kan köpa biljetter till ett baspris med handbagage på flygningar mellan Sverige, Danmark, Norge och utvalda destinationer i USA.

2015 lanserade Lufthansa Group “Light”-biljetten på sina flygningar i Europa. De olika flygbiljettsalternativen skiljer sig framförallt när det gäller hur mycket bagage man får ta med sig ombord, platsreservationer samt möjligheterna att avboka eller omboka sin flygbiljett.

Alla flygbiljetter inkluderar flygresan, handbagage som väger upp till 8 kg, något att äta och dricka ombord, en bestämd sittplats som tilldelas vid incheckningen, samt bonuspoäng.