Nyheter

På måndag 07.40 lyfter första flyget med BRA till Stockholm från Jönköping

Det blir inledningsvis två avgångar per dag från Jönköping och tre från Bromma, med pris från 668 kronor för en enkel resa inklusive skatter och avgifter.

– Vi är oerhört glada att vi med så kort varsel kunde hitta en lösning som nu möjliggör flyg till och från Jönköpingsregionen, säger Christian Clemens som är vd för inrikesflygbolaget BRA.

På mindre än ett dygn stod det klart att inrikesflygbolaget BRA erbjuder flyg mellan Jönköping och Stockholm efter NextJets konkurs.

Efter sommaren blir det en mer långsiktig lösning med fler avgångar. Fram till 21 juni trafikerar BRA Jönköping – Bromma med en Fokker 50 från Halmstad som mellanlandar i Jönköping enligt en tillfällig tidtabell, för att snabbt komma igång med flygningarna.

– Vi är inte helt klara med detaljerna kring flygtider och antal platser för flygen efter sommaren, men blir det inom de närmaste veckorna, säger Christian Clemens.

Den Fokker 50 som flygs av bolaget Amapola för BRA har totalt 50 platser. Flygtiden mellan Jönköping och Bromma är beräknad till 55 minuter.

Från och med nu är det möjligt för alla Jönköpingsbor att boka flyg med 100 procent biobränsle, något BRA var först i världen att erbjuda alla resenärer från april i år. Det är inte möjligt att boka resor mellan Jönköping och Halmstad.