Nyheter

Almi Invest säljer sitt innehav i Vehco

Almi Invest säljer sitt innehav i transportsystembolaget Vehco i samband med att AddSecure Group förvärvar hela bolaget.

Göteborgsbaserade Vehco har sin bakgrund i Chalmers Entreprenörsskola och grundades 2001. Almi Invest gjorde sin första investering i bolaget 2002 som en av de första externa investerarna.

Vehco är en av de större leverantörerna av Fleet Management Systems (FMS) i Europa. Kärnverksamheten består i att utveckla, marknadsföra och sälja FMS till transportörer med kommersiella fordon avsedda för person- och varutransporter.

AddSecure Group är en ledande europeisk leverantör av säkra kritiska kommunikationslösningar.

Det här förvärvet är en del av vår strategi att flytta fram våra positioner på attraktiva marknader och IoT-vertikaler. Med Vehco i vår portfölj blir AddSecure-gruppen en ännu starkare aktör inom IoT och i synnerhet inom telematik, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure Group.

Vehco är en snabbväxande och lönsam FMS-leverantör byggd och positionerad för fortsatt tillväxt och marknadsledarskap på och bortom den europeiska marknaden. Detta kompletterar AddSecure, som har verksamhet i flera länder och siktar på att expandera internationellt och öka sin närvaro i Europa.

– Vi är mycket nöjda med vår investering i Vehco, säger Björn Westman, Investment Manager Almi Invest. Bolaget har under vår tid som ägare ökat omsättningen till ca 160 miljoner kr och skaffat 800 kunder i Europa. Vi tror på fortsatt god tillväxt för Vehco och får nu in kapital till nya investeringar i fler lovande startups.