Nyheter

Grundtuben tar hem mångmiljonorder från Trafikverket

Grundtuben ingår ett nationellt ramavtal med Trafikverket gällande totalentreprenad för att upprätta bullerplank på uteplatser runt om i Sverige. Ramavtalet löper över två år. Det totala ordervärdet uppskattas till cirka 10–20 MSEK per år. I samband med ramavtalet rekryterar företaget nya medarbetare och flyttar till större lokaler. 

Grundtuben har ingått ett ramavtal till Trafikverket som innefattar en totalentreprenad för att upprätta lokala bullerplank vid uteplatser längs vägar och järnvägar över hela landet. Avtalet innebär att Grundtuben har ett totalåtagande vad gäller tillverkning, grundläggning och fullt färdigt montage av bullerplanken.

– Det känns väldigt roligt att lyckas ta hem en upphandling i den här storleken. Det är ett bevis på att vi håller god kvalitet i det vi gör och att vi uppfyller de höga krav som Trafikverket ställer på sina leverantörer, både vad gäller genomförande och totalansvar för projektet, säger Tonny Werlemalm, vd på Grundtuben.

Grundtuben växer och gör ny entré
Det går bra för Grundtuben och företaget ökade sin omsättning med 80 procent, samt dubblerade sin personalstyrka mellan åren 2016–2017. Innan sommaren är det dags att rekrytera ytterligare nya medarbetare, och i samband med det väljer företaget att flytta till större lokaler, men fortfarande i samma hus i Hackefors, utanför Linköping.

– Flytten blir en bra start på den satsning vi nu gör som bland annat innebär nya kollegor, lansering av en ny webb och en ännu tydligare satsning på bullerplank, säger Tonny.

Totalåtagande – från grundläggning till färdigt bullerplank
Grundtuben arbetar med grundläggning till bullerplank och andra byggnadsverk och företaget tar ansvar för hela processen. Metoden är patenterad och består av expanderbara stålpålar, så kallade grundtuber, och ett särskilt mätverktyg som mäter hållfastheten. Under våren har Grundtuben bland annat monterat bullerplank längs med Roslagsbanan för Veidekke och längs med Strängnäs – Härad åt NCC.