Nyheter

Tullverket testar aktiva farthinder

Tullverket testar aktiva farthinder från Ljusteknikföretaget TopRight Nordic under tre månader.  Ljuset har unik synbarhet i mörker, genom dimma, rök och regn. Flytande ljus av tekniken elektroluminiscent ger supertunna, böjbara, stöttåliga och energisnåla säkerhetslösningar.

Med sitt sortiment inom BRIGHT Safety™ erbjuder TopRight en helt ny dimension av säkerhet på våra vägar.

Vissa miljöer ställer extra höga krav på säkerhet, som till exempel en olycksplats i mörker eller vägarbete i snö och dimma. Där jobbar yrkesgrupper som är extra utsatta och som riskerar sina egna liv för att rädda andras.

Att skapa uppmärksamhet och vara synlig är en oerhört viktig säkerhetsåtgärd. Med aktiva varselvästar, trafikband, blinkande farthinder, upplysta varningstält och hjälmar med ljus kan en olycksplats snabbt skapa markant bättre synlighet och därmed säkerhet.

Produkterna har testats och utvärderats i nära samarbete med Trafikverket och räddningstjänsten.

Det finns ett stort antal gränsövergångar vid norska gränsen – från Svinesund i söder till Idre i norr. De stora varuflödet kommer på E6 och E18, men kontroller görs även på de mindre vägarna. ”Under tre månader kommer Tullverket att testa aktiva farthinder, säger Annica Lundgren Frisk, Gränsskyddschef vid kompetenscenter Gränsskydd Göteborg”

– Vi känner oss oerhört glada över att Tullverket väljer att testa aktiva farthinder. Detta visar värdet, att efterfrågan ökar är mycket positivt för både oss och alla de yrkesgrupper som arbetar ute på våra vägar, säger Anders Myrbäck, VD på TopRight Nordic.