Nyheter

Biltvättarnas “Uber” prisades i Venture Cups regionfinal

Nu är det slut på att stå i bilkö för att vänta på en biltvätt som ofta varierar kraftigt i resultat. Woshapp är biltvätten som med ett knapptryck kommer till dig. Ikväll prisades startup-bolagets idé under Venture Cup Östs regionfinal i Stockholm där teamet vann priset som regionens Game Changer och en prissumma på 50 000 kronor.

Att tvätta bilen är både tidskrävande och besvärligt eftersom man som bilägare ofta tvingas stå i bilkö för att tvätta bilen i en biltvätt som i de flesta fall varierar väldigt i kvalitet. Idén till Woshapp föddes när grundaren Jens Karlsson arbetade med att städa och tvätta bilar och utvecklades sedan tillsammans med medgrundaren Mark Owuya till en app.

Lösningen innebär att bilägaren enkelt och bekvämt bokar en biltvätt som sedan kommer direkt till bilens position. Eftersom bilarna tvättas med hjälp av ett speciellt framtaget biltvättmedel och microduk används inget vatten vid tvätten vilket medför stora besparingar för naturen. För varje biltvätt med Woshapps metod beräknar grundarna att man sparar mellan 200-400 liter vatten.

Teamet som främst ställde upp i tävlingen för att få den prestigefyllda kvalitetsstämpeln som så många gånger visat sig vara en dörröppnare, arbetar nu hårt på att skala upp verksamheten och lansera i fler städer. Teamet ser ljust på framtiden och deltar i september i Venture Cups Sverigefinal där de kommer att möta team från hela Sverige.

 Vi revolutionerar sättet vi tvättar en bil på idag och om tio år kommer detta sätt vara det enda sättet att tvätta bilen på, säger Jens om teamets idé och framtidsvision.

Pris: Game Changer
Idé: Woshapp
Team: Jens Karlsson & Mark Owuya
Ort: Stockholm

Bild: Woshapp vann priset Game Changer i Venture Cup Östs regionfinal

Foto: Victor Ackerheim