Nyheter

BMW Motorrad Concept 9cento – två motorcyklar i en modell

Vid årets Concorso d’Eleganza Villa d’Este visade BMW Group upp hur framtidens motorcykel kan komma att se ut. BMW Motorrad Concept 9cento (uttalas nove cento) kombinerar känsla och prestanda med en äventyrlig anda – den ideala Sports Touring-cykeln.

Med sin kompakta siluett utstrålar BMW Motorrads Concept 9cento smidighet och lätthet redan vid den första anblicken. Proportionerna får vem som helst att vilja hoppa på och köra iväg. Den sportiga baskonfigurationen och en kort, hög bakdel utlovar körglädje och lättrörlig hantering. BMW Motorrad Concept 9cento vill utmana dagens syn på en modern Sports Touring-cykel genom att addera smarta funktionaliteter. Praktiska egenskaper är tolkade i en emotionell design, utan att tumma på smidighet och körglädje.

Denna konceptcykel fokuserar på att uppnå balans. Vi har skapat en cykel som kombinerar lämplig kraft med stabila Sports Touring-egenskaper och körglädje. Den för samman det bästa av sport, äventyr och långresande, säger Edgar Heinrich, Head of Design på BMW Motorrad.

Ramtriangeln är förstärkt med CFRP fleece, som inte bara minskar cykelns vikt utan också sammanlänkar den tredimensionella frontenmed den bakre utfrästa sadeln i aluminium. Den synliga öppningen mellan ramtriangeln och sätet framhäver principen av lättviktskonstruktion.

En särskild höjdpunkt i BMW Motorrad Concept 9cento är det innovativa lagringskonceptet. Via klämmor kan två lagringsenheter fästas och avmonteras. De dubbla utrymmena erbjuder förvaring, samtidigt som de utökar passagerarsittplatsen. Detta system gör det möjligt att ha två funktionella versioner av samma cykel. Utan lagringsenheterna får BMW Motorrad Concept 9cento maximal smidighet och uppfyller förarens behov när det kommer till körglädje. Med lagringsenheterna är cykeln förvandlad till en Touring-cykel, utrustad för att bära två personer.