Nyheter

Svenska staten ger Norwegian förnyat förtroende

Svenska staten har gett Norwegian förnyat förtroende på utrikes resor. Avtalet innebär att Norwegian kommer att fortsätta flyga statligt anställda på utrikes resor inom Europa och till USA.

Det är den statliga förvaltningsmyndigheten Kammarkollegiet som har gjort upphandlingen och avtalet gäller framför allt statliga myndigheter under regeringen, men även andra statligt upphandlade myndigheter. Det förlängda avtalet gäller till och med sista september 2019 och gäller utrikes resor från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till destinationer inom Europa och till USA. Totalt kommer Norwegian att flyga statligt anställda på över 50 linjer.

– Vi är mycket glada och stolta över att vi får fortsatt förtroende att flyga statligt anställda. Att vi får fortsätta flyga statligt anställda både inom Europa och till USA ser vi som en bekräftelse på att våra prisvärda, flexibla biljetter i moderna och bränsleeffektiva flygplan med hög komfort uppskattas, säger Petteri Olsen, försäljningschef på Norwegian.

Norwegian är idag det sjätte största lågprisbolaget i världen och erbjuder över 500 linjer till över 150 destinationer globalt. Med en genomsnittsålder på 3,7 år har Norwegian en av de mest moderna och miljöanpassade flygplansflottorna i världen.

Foto: Norwegian