Nyheter

Sveriges nya fordonspool-aktör OurGreenCar sluter avtal med Skanska i city-projekt

Det är inte bara bilar som är hett inom delningsekonomin idag. Även cyklar och el-scootrar är något som efterfrågas vilket OurGreenCar också tillhandahåller med fullt omhändertagande. Allt på el. OurGreenCars medgrundare Kenneth Falk ser eldriften som en självklarhet i valet av ett framtidssäkert drivmedel.

– Vi har valt att fokusera endast på eldrivna fordon i verksamheten för att fullt ut bidra till en renare stadsmiljö och mindre buller. Både bilar, lådcyklar och scootrar går samtliga på el. Vårt affärsmässiga och politiska engagemang i el-fordonsfrågorna bidrar också till en snabbare utbyggnad av laddplatser och dess infrastruktur säger Kenneth.

– Vi har på kort tid blivit uppvaktade av kunder från hela landet, små såväl som stora. Naturligtvis är det något alldeles speciellt att få lösa mobilitetsfrågan till ett stort byggprojekt för Skanska, det skvallrar om att vi är rätt ute och erbjuder en bra tjänst i rätta tider, säger Thomas Droben, medgrundare på OurGreenCar.

Bilpoolsmarknaden i Sverige har i många år dominerats av Sunfleet vilket verkligen har banat vägen för bilpooler i Sverige. OurGreenCar såg ytterligare en efterfrågan på marknaden för en tjänst som uteslutande fokuserar på elfordon med skräddarsydda anpassningar för varje fastighets unika behov.

– Med OurGreenCar har vi hittat en partner som är angelägna att påskynda utvecklingen, något som både vi och de boende i våra fastigheter uppmuntrar och står bakom, säger Anders Derving, projektutvecklare på Skanska.

OurGreenCar har redan en naturlig partner i E.ON när det gäller laddlösningar för sina bilpooler. Energibolaget tillhandahåller idag en bred portfölj av tjänster och lösningar inom hållbara transporter.

– Vi hamnade initialt i partnerskap med E.ON genom deras Agile-accelerator ganska snart efter att vi drog igång bolaget och planerar nu flera spännande projekt tillsammans, säger Kenneth på OurGreenCar.

– E.ON fokuserar hårt på att endast erbjuda lösningar och produkter med 100% återvunnen eller förnybar energi senast 2025. Tillsammans med OurGreenCar och Skanska kommer re-san mot det målet att gå mycket snabbare, säger Tore Harritshøj, chef för E.ON Mobility & Life Cycle Solutions Nordic.

Bild från vänster: E.on: Mattias Vendel, OurGreenCar: Kenneth Falk och Thomas Droben, Skanska: Anders Derving

Foto: Mikael Nilsson