Nyheter

Nya Tempo L 24 premiärvisas på Borgeby

På årets Borgeby Fältdagar kommer Väderstad premiärvisa den helt nya precisionssåmaskinen Tempo L 24 för den svenska marknaden. Tempo L 24 är den hittills största precisionssåmaskinen anpassad för radsådd av raps och sockerbetor.

När bland annat höstrapssådden snart står inför dörren, upplever vi att intresset och möjligheterna för radsådda grödor är stort, säger Bo Stark, Försäljningschef Norden, på Väderstad, och tillägger:

– Nya Tempo L 24 är vår största precisionssåmaskin hittills. Med ett ställbart radavstånd från 450 till 508 mm är Tempo L 24 väl anpassad för sådd av bland annat raps och sockerbetor.

Tempo L 24 har 24 radenheter som rymmer 25 liter utsäde vardera, samt en stor gödningsbehållare på 5000 liter. Maskinen mäter 12 meter i arbetsbredd.

– Med Tempos såhus, utrustad med den patenterade PowerShoot tekniken, ges varje frö exakt samma start oavsett förhållanden. Eftersom PowerShoot tar full kontroll av utsädet hela vägen ner till jorden är utmatningen oberoende av gravitation, vibrationer och sluttande fältförhållanden. Därmed levererar Tempo en oöverträffad precision vid mycket hög körhastighet, säger Mattias Hovnert, Sälj- och Marknadsdirektör på Väderstad.