Nyheter

Nytt drivmedel vårdar motorn och sänker bränsleförbrukningen

OKQ8 Scandinavia lanserar GoEasy, nya och förbättrade drivmedel med vårdande egenskaper. Det här är också ett led i att tydliggöra sitt drivmedelserbjudande för kunderna.

– Vi vet att det kan vara krångligt och dyrt med motorhaverier, därför har målet med GoEasy varit att ta fram en serie drivmedel som verkligen vårdar och tar hand om bilens motor, säger Erik Stenströmer Moglia, kategorichef drivmedel på OKQ8 Scandinavia.

Kostnaderna för att ha bil kan snabbt skena iväg om motorn inte mår bra. Precis som för människor är det viktigt för fordonets välmående att man vet vad man häller i tanken. Med detta som utgångspunkt lanserar OKQ8 Scandinavia den nya drivmedelsfamiljen GoEasy.

– GoEasy är en unik familj av olika drivmedel med vårdande egenskaper som både smörjer och rengör motorn. Effekten blir en mer effektiv bränsleförbrukning, vilket är mer hållbart från miljöperspektiv, säger Erik Stenströmer Moglia, kategorichef drivmedel på OKQ8 Scandinavia.

GoEasy har vårdande egenskaper som gör att motorn fungerar bättre och håller längre. Tillsatserna är smörjande, korrosionsskyddande metallpassivatorer och antioxidanter som är skonsamma för motorn. De fungerar rengörande och motverkar att avlagringar fastnar i systemet. Genom att motorn hålls fri från avlagringar hålls bränsleförbrukningen nere. De vårdande och skyddande tillsatserna har även en hög andel förnybara ingredienser vilket gör att utsläppen av växthusgaser hålls så låga som möjligt.

Från och med maj 2018 lanserar OKQ8 Scandinavia GoEasy 95 (ersätter Blyfri 95) och GoEasy 98 Extra (ersätter Blyfri 98). Sedan tidigare finns vårdande GoEasy Diesel på OKQ8-stationer i Sverige och Q8 och F24-stationer i Danmark.