Nyheter

Robusta och skräddarsydda etiketter för fordonsindustrier

Hållbara fordonsetiketter som kan utformas med största möjliga flexibilitet, precis som du vill ha dem. Etiketterna fäster på jämna, ojämna eller oljiga ytor, motstår påverkan från höga temperaturer, nötning eller kemikalier, och förblir läsbara för att kommunicera nyckelinformation genom en komponents hela livstid.

Robusta och skräddarsydda etiketter för fordonsdelar
Ny utskriftsteknik i fullfärg gör att Brady kan skriva ut mindre och ändå läsbar text, symboler och specialtecken på sitt breda utbud av tillförlitliga och högt anpassningsbara etiketter. Dessa etiketter kan motstå kemikalier, aggressiva vätskor, extrema temperaturer och väderslitage så att de förblir läsbara och sitter fast under en komponents livstid. De erbjuder ett estetiskt tilltalande utseende och känsla så att de verkligen kan framhäva ett varumärke och tillhörande kvalitetsmedvetande. Bradys etiketter med aggressivt adhesiv är utmärkta för att t ex identifiera batterier, samt en lång rad av jämna, skrovliga, ojämna och oljiga ytor. Säkerhets- och autentiseringsetiketter kan hjälpa tillverkare att skydda världsomfattande försörjningskedjor mot förfalskningar. Brady erbjuder också lasermärkningsbara etiketter för automatiserad identifiering på känsliga eller lågkontrasterande ytor, flamskyddsbehandlade etiketter för inomhustillämpningar samt ett brett utbud av fordonsdeletiketter för identifiering av nästan alla slags komponenter.

Helt förtryckta, eller färdigställda lokalt
Etiketter kan levereras färdigtryckta och redo att appliceras antingen manuellt eller med hjälp av en etikettmatare och befintlig plockningsutrustning i automatiserade produktionslinjer. Etiketterna kan även levereras delvis förtryckta och med hjälp av en skrivare från Brady färdigställas på fordonsproduktionsplatser med batchkoder, produktionsdatum och annan information. Vid automatiserad produktion kan man använda BSP61 Print & Apply-systemet, eller den industriella etikettskrivaren BradyPrinter i7100 och etikettmataren ALF14. Om märkningslasrar redan finns på plats, erbjuder Brady högkontrasterande lasermärkningsetiketter för att öka identifieringsläsbarheten eller skydda känsliga ytor.

Förbättrad spårbarhet och efterlevnad
Med tillförlitliga etiketter för att spåra delar med stor precision, och för att tillhandahålla kritisk säkerhets- och driftinformation, kan fordonsindustrier ytterligare förbättra spårbarhet och efterlevnad av säkerhets- och miljöstandarder.