Nyheter

Emirates A380 fortsätter att väcka fantasin hos resenärer efter tio år i luften

Emirates firar tio år med A380 i luften. Sedan sin första flygning från New York till Dubai den 1 augusti 2008 har Emirates A380 transporterat mer än 105 miljoner passagerare, flugit mer än 1,5 miljarder kilometer och gjort 115 000 flygningar, vilket motsvarar 39 000 resor runt jorden.

Emirates är världens största användare av flygplansmodellen A380 och har 104 stycken dubbeldäckare som flyger linjetrafik till 49 städer på sex kontinenter. Från flygbolagets hubb i Dubai sker fler än 80 dagliga avgångar. Utöver den 104 plan stora flottan har flygbolaget en beställning på ytterligare 58 stycken A380. Emirates trafikerar både världens kortaste A380-rutt, mellan Dubai och Kuwait, och världens längsta A380-rutt, mellan Dubai och Auckland. Flygbolaget har utökat sin linjetrafik till stora flygplatser samtidigt som de ökat efterfrågan på regionala flygplatser som Manchester, Brisbane, Kuala Lumpur, Houston, Prag, Kuwait, Mauritius, Johannesburg och São Paulo.

– Det har varit 10 extraordinära år sedan den första Emirates A380 lyfte. I dag har det blivit ett av de mest kända och beundrade flygplanen i världen. Våra passagerare älskar att flyga med modellen tack vare det stora utrymmet, som ger bättre komfort i alla klasser, och ikoniska tjänster som OnBoard Lounge, Shower Spa och First Class-sviter – som omdefinierat flygresor. Vi är fortsatt engagerade i att ge våra gäster ombord på vårt flaggskepp Emirates A380 den bästa möjliga upplevelsen och kommer fortsätta att presentera nya innovationer som ger dem en wow-känsla varje gång de flyger med oss, säger Sir Tim Clark, President Emirates Airline.