Nyheter

Styr hissautomaten med mobila enheter

Compact hissautomater innebär snabbare och enklare hantering på en väsentligt mindre lageryta. Nu uppgraderas effektiviteten ytterligare.

– Nyheten är att du kan styra Compact hissautomater via mobila enheter istället för att ta vägen via en dator, vilket innebär att du kapar tid vid varje order. En liten investering som ger stor vinst, särskilt för plockintensiva verksamheter inom e-handel och detaljhandel, säger Björn Karlsson på Weland Lagersystem.

Personifierad kundanpassning
Weland Lagersystem utvecklar pålitliga svensktillverkade produkter och automationslösningar för lagerhantering och logistik. Compact hissautomater är anpassade efter unika förutsättningar för beställaren, avseende mängden artiklar, storlek och tyngd på godset som lagras, men även lokalens storlek och takhöjd.

– Kundanpassning är vårt företags signum, som vi nu tar ett steg längre genom mobil styrning av hissautomater med ett personifierat gränssnitt för användaren. Personen på lagret startar ordern direkt från sin mobil eller surfplatta och ser enbart sin order på skärmen. Det sparar avsevärt mycket tid och gångsträckor, samtidigt som risken för felplock minskar. Det nya och moderna sättet att jobba förbättrar arbetssituationen och effektiviteten i lagerhanteringen för varje medarbetare.

Hela lösningen i mobilen
Compact hissautomater styrs av det egenutvecklade WMS-systemet Compact Store, som levererats till fler än 200 företag. Bland annat Rolls Royce, TetraPak och Ur&Penn.

– I systemet finns stöd för samtliga arbetsmoment som ingår i normal lagerhantering. Allt detta finns nu tillgängligt i mobilen eller surfplattan via ett bra wifi. Enkelt, komplett och smart, säger Björn Karlsson.