Nyheter

Commvault lanserar nya produkter för heltäckande skalbar backup och dataskydd

Nya produktpaket och ny prissättning underlättar för kunderna att handla upp och driftsätta moderna, kostnadseffektiva lösningar för backup och dataskydd från Commvault.

Commvault presenterar en helt ny paketering och prissättning av sin produktportfölj. Det blir nu enklare än någonsin att köpa, implementera och sälja Commvault-lösningar.

De nya produkterna hjälper kunderna få full kontroll över sina data på ett enkelt, skalbart och pålitligt sätt. I en tid när dataskydd blir alltmer komplext och nya alternativ för IT-leverans vinner mark är det fortfarande vanligt att programvara för backup och dataskydd är hårt knuten till gammal infrastruktur. Detta begränsar möjligheterna för företag att agera snabbt och driva förändringar som kan utveckla verksamheten.

Commvaults nya produkter omfattar heltäckande lösningar för backup och återställning, infrastruktur för lagring, dataskydd och anpassning till regelverk. Lösningarna är anpassade till de krav på verksamhetsstöd och möjligheter till snabb omställning som ställs av dagens digitala näringsliv. Det har aldrig varit enklare att köpa, installera och hantera lösningar från Commvault.

Den nya produktportföljen omfattar:
Commvault Complete Backup & Recovery – marknadens mest kompletta plattform för backup och återställning. Den är byggd för att möta behoven hos verksamheter i alla storlekar och kan hantera alla slags system och applikationer, inklusive:

Hybridmiljöer med en blandning av intern IT-drift och olika molnleverantörer.
Fysiska servrar
Virtuella maskiner
Applikationer och databaser
Ändpunkter – användarmiljöer

Commvault Complete är ett passande namn på en backuplösning som dessutom erbjuder funktioner för katastrofsäkring, skydd för ändpunkter, skydd för postlådor både på interna mailservrar och e-posttjänster, replikering, rapportering och inbyggd arkivering. Många av de funktioner som tidigare var tillval ingår nu i grundprodukten.

Commvault Complete har också en inbyggd AI-lösning som hjälper till att hålla koll på eventuella förändringar i miljön och då också genomföra de åtgärder som bedöms nödvändiga.

Commvault HyperScale – kompletterar Commvault Complete genom att erbjuda en molnliknande infrastruktur för intern drift som stödjer scale-out-lagring. Lösningen finns tillgänglig i två varianter:
1) ett integrerat, komplett system från Commvault med både programvara och maskinvara
2) en programvarulösning som kan användas tillsammans med utrustning från kundens utvalda maskinvaruleverantör.

Commvault Orchestrate – Teknik för automatisk tjänsteleverans som hjälper användaren att hantera, synkronisera och validera data i alla slags miljöer till stöd för viktiga IT-funktioner som katastrofsäkring (disaster recovery), utveckling och testning och migrering av system. Genom Commvault Orchestrate kan kunden få ut större värde från data som finns i sekundär lagring. Uppgifter som tidigare krävt manuellt arbete kan nu orkestreras och automatiseras, så att kunden sparar tid och pengar.

Commvault Activate – underlättar anpassningen till regelverk som GDPR genom att upptäcka och åtgärda risker kring lagrade data. Samtidigt erbjuder det verktyg som ökar förståelsen för betydelsen och värdet av hela organisationens data.

Commvault har också gjort det enklare att köpa företagets produkter på det sätt som kunden föredrar. Dessa kan nu enkelt licensieras efter kapacitet, antal enheter samt med valbara tillägg för slutanvändare. Det går också att välja mellan att prenumerera på produkterna eller att köpa traditionella produktlicenser.

– Commvaults nya lösningar blir en nystart för backup och återställning och vad det kan erbjuda dagens verksamheter genom programvara som skyddar och hanterar deras värdefulla data och samtidigt minskar kostnader och risker. För Commvault är detta en tid av omställning som skapar möjligheter, då vi förenklar och skalar upp vår verksamhet genom nytänkande kring hur vi når ut till marknaden, säger N. Robert Hammer, koncernchef för Commvault.

Tillgänglighet
Hela det nya produktutbudet – Commvault Complete Backup & Recovery, Commvault HyperScale, Commvault Orchestrate och Commvault Activate – finns tillgängligt redan nu genom Commvault och företagets partnernätverk.