Nyheter

Hundar och entreprenad i senaste Grävlingen

När Jörgen Marklund och hans sambo Lillemor Lindberg bestämde sig för att starta varsitt företag, slog de ihop sina affärsidéer. Resultatet blev företaget Hund & Entreprenad AB och historien om denna samverkan finns i senaste numret av ”Grävlingen”.

Grävlingen är kundtidningen för alla ägare av Hitachi entreprenadmaskiner i Sverige och tidningen ges ut av Hitachis svenska generalagent Delvator AB.

Jörgen och Lillemor är bosatta i Ytterstfors strax utanför Skellefteå. I många år extraknäckte Jörgen som maskinentreprenör. Han trailade runt med en äldre Hitachi minigrävare och utförde grävtjänster i trakten. Lillemor är hundinstruktör och hade bedrivit kursverksamhet för hundägare.

2016 bestämde sig båda två för att starta eget och det föll sig naturligt att slå samman verksamheterna i ett och samma bolag. Därmed blev Hund & Entreprenad Ytterstfors AB ett faktum.

Samtidigt beslöt de sig för att investera i en helt ny Hitachi kompakt bandgrävare, en ZX135USLC-6.

I senaste numret av Grävlingen finns reportage om Jörgen, maskinen och företaget med den udda mixen av verksamheter. Entreprenad och hund.

I Grävlingen finns också reportage om bland andra Tomas Åsberg, som vann sin kamp mot cancer och satsade på en helt ny hjulgrävare.

En annan historia är den om Jonatan Frisk, som under 2018 tar in sex nya Hitachigrävare i sin verksamhet.

FAKTA:

  • Hitachis grävare och hjullastare säljs i Sverige av Delvator AB, med kontor, verkstad och lager i Eslöv och Härnösand. I Eslöv finns utställningshall och runt övriga Sverige finns säljkontor och serviceverkstäder i ett rikstäckande nät.