Nyheter

Cabonline fusionerar taxiföretag i Västsverige

Taxi Väst AB bildar nu en gemensam organisation i Västsverige tillsammans med Cabonlines övriga verksamheter i regionen: TaxiKurir, TOPCAB, Taxi Jönköping och Sverigetaxi Borås. Chef för den nya organisationen blir Ingo Asplund som idag är VD för Taxi Väst.

I december 2017 förvärvade Cabonline Group företaget Taxi Väst AB med verksamhet från Ale och Lilla Edet upp till Tanum och Strömstad. Sedan dess har man arbetat med att samordna de olika taxiföretagen i regionen och nu sjösätts den gemensamma organisationen.

– Fusionen ger oss en stark position på marknaden, säger Ingo Asplund, chef för Cabonline Region Väst. Vi ökar närvaron och tillgängligheten i regionen. Med våra olika varumärken och en stark lokalkännedom kan vi också bättre tillgodose våra kunders olika önskemål och behov.

Den nya organisationen omfattar nära 500 taxibilar och blir nu det ledande taxiföretaget i västsverige.

– En gemensam organisation för västsverige bidrar till Cabonlines ambition att skapa ett heltäckande nordiskt erbjudande, säger Peter Viinapuu, koncernchef i Cabonline. Med ny teknik, samordning och gemensamma kundavtal kan vi arbeta mer kostnadseffektivt, samtidigt som vi kan höja kvaliteten för våra företagskunder och privatresenärer och för samhällsbetalda resor som t ex färdtjänst.