Nyheter

Söderberg & Haak på Entreprenad Live

När portarna till Entreprenad Live slås upp, torsdagen den 6 september, vill team Söderberg & Haak hälsa välkommen till monter 251.

Tidigare i år presenterades den intelligenta bandschaktare, D51PXi, som har revolutionerat branschen med inbyggd maskinkontroll från fabrik och nu visar vi den Göteborg. Komatsu har tidigare fått bland annat Maskinentreprenörens teknikpris för sin tekniska lösning som automatiserar delar av maskinens arbete.

På Entreprenad Live finns även en 15 tons hjulgrävare, PW148-11. Den effektiva Komatsu SAA4D107E-3 motorn har en effekt på 90 kW (122 hk) vid 2100 r/min och är försedd med en oxidationskatalysator (KDOC) som arbetar tillsammans med övriga komponenter i avgasefterbehandlingssystemet, för ökad effektivitet och lång livslängd.

En maskin behöver inte vara stor för att vara tuff och det visar grävmaskinen PC22MR-3, som är en liten minigrävmaskin med stor kapacitet. Den, tillsammans med minigrävarna PC35MR-5 och PC55-5, visar att liten är stor.

På hybridfronten finns en hybridgrävmaskin HB365LC/NLC-3. Komatsu var den första tillverkare som i början av 2000-talet introducerade hybridteknologi på entreprenadmaskiner. Sedan dess har totalt 10000000 arbetstimmar avverkats med Komatsus beprövade hybridteknologi – med i dagsläget 4000 maskiner över hela världen.

– Vi visar 11 spännande Komatsumaskiner i vår monter, och här finns något för alla yrkeskategorier. Välkommen in till oss för en pratstund, säger Michael Grönlund, säljare Komatsu på Söderberg & Haak Väst. Tillsammans med min nye kollega Emil Olsen är vi redo att prata Komatsu med dig. Vi presenterar lösningar för dina utmaningar och verktygen du behöver. Du får inspiration, kunskap och möjlighet till nya bra affärer!

Några av de maskiner Söderberg & Haak som visar på Entreprenad Live:
Mångsidiga, kompakta och kraftfulla hjuldrivna grävmaskiner, PW148-11 och PW 180-11
Små minigrävare med stor kapacitet. Möt Komatsus nya minigrävare PC30MR-5, PC35MR-5, PC45MR-5 och PC55MR-5. Kraftfulla, utmärkta manöveregenskaper i trånga utrymmen och enkla att underhålla
PC22MR-3, en tuff mingrävmaskin från Komatsu
Hybridgrävmaskinen HB365LC/NLC-3 – en höjdpunkt på Svenska Maskinmässan 2018
Nästa generation kraftfulla och mångsidiga bandschaktare är här