Nyheter

Volkswagen marknadsledare för andra månaden i rad

Volkswagen stärker sin ställning ytterligare på den svenska bilmarknaden. För andra månaden i rad är märket Sverige-etta. I augusti nådde Volkswagen en marknadsandel på hela 24,5 procent och man knep samtliga pallplatser genom modellerna Golf, Passat och Tiguan.

I augusti minskade den svenska personbilsmarknaden med 17,3 procent jämfört med samma månad förra året. Volkswagen gick dock emot strömmen och ökade istället med 32,9 procent. Märket registrerade 6 040 nya bilar, vilket innebar en marknadsandel på 24,5 procent.

Det är den högsta marknadsandelen som Volkswagen har nått i modern tid och för första gången någonsin är märket marknadsledare två månader i rad.

− En riktig rekordmånad, varumärket Volkswagen står utan tvekan starkt på den svenska marknaden! Vi och våra återförsäljare gläds åt att vårt breda modellutbud och våra attraktiva erbjudanden går hem hos de svenska bilköparna, kommenterar Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

I augusti knep Volkswagen samtliga pallplatser. Golf blev den mest registrerade bilmodellen med 2 010 registreringar, Passat tvåa med 1 279 registreringar och Tiguan trea med 1 251 registreringar. Detta enligt statistik från BIL Sweden.

Det registrerades 676 exemplar av laddhybriden Passat GTE, vilket gör att modellen var klar etta bland de laddbara bilmodellerna. Passat GTE stod i augusti för 28,2 procent av samtliga laddbara bilar.

Hittills i år, januari-augusti, har Volkswagen registrerat 42 701 nya personbilar på den svenska marknaden. Det är en ökning med 17,2 procent jämfört med samma period 2017 och en högre ökning än totalmarknaden som stigit med 5,9 procent. Volkswagens marknadsandel hittills i år har ökat till 16,3 procent (jan-aug 2017: 14,7 procent).

Volkswagen är fortsatt största märke när det kommer till privatköpare. I augusti registrerades 2 188 nya personbilar och hittills i år är siffran 13 734, vilket är 3 753 fler bilar ån tvåan på marknaden.

Volkswagens rekordmånad i punkform:
• Högsta marknadsandelen i modern tid: 24,5 procent
• Marknadsledare igen: För första gången är Volkswagen marknadsledare två månader i rad
• Guld, silver och brons: Samtliga tre pallplatser intogs av Volkswagen genom Golf, Passat och Tiguan
• Etta bland laddbara bilar: Passat GTE med 676 registreringar
• Etta på privatmarknaden: 2 188 bilar