Nyheter

Säkert vatten och bättre liv

Allt börjar med säkert vatten. Brist på säkert vatten, bristande hygien och dålig hälsa skördar liv och hindrar utvecklingen för miljontals människor som lever i fattigdom. Greencarrier och Solvatten gör nu gemensam sak för att ge långsiktig hjälp till framförallt kvinnor och barn som lever utan rent vatten.

Solvatten är ett socialt företag som tillverkar portabla, soldrivna behållare för uppvärmning och rening av vatten. Genom samarbeten med regeringar, myndigheter, lokala organisationer och företag, strävar Solvatten mot att förbättra förutsättningarna för miljontals utsatta människor. Sedan arbetet påbörjades har Solvatten nått över 300 000 människor i över 20 länder där hjälpbehovet är stort.

– Hållbarhet för oss som företag innebär att vi på Greencarrier bryr oss om vårt företag, våra anställda, våra kunder och våra partners. Vi vill också ta ett större ansvar, för samhället och för vår planets framtid. Att samarbeta med Solvatten, och tillhandahålla våra hållbara logistiklösningar, innebär att vi bidrar direkt till deras vision om en värld där alla kan leva ett friskt och värdigt liv och att vi kan kombinera vår affärskunskap med våra mål inom miljö och socialt ansvar, säger Stefan Björk, grundare och ägare av Greencarrier.

Greencarrier-gruppen är ett av Nordens största privatägda logistikföretag som tillhandahåller globala och hållbara logistiklösningar. Varje år avsätts en procent av vinsten till Greencarrier Spirit-fonden, som ska finansiera lokala och globala initiativ som syftar till att förbättra miljö och samhälle.

– Vårt mål är att innan år 2030 ha nått till fler än 1 miljon användarfamiljer. För att nå dit behöver vi samarbeta och det är glädjande att Greencarrier också delar vår vision om en hållbar framtid för alla, säger Petra Wadström, VD och grundare av Solvatten.

– Vi eftersträvar långsiktiga relationer med partners som delar våra värderingar och vår inställning. Vår inställning till affärer och utmaningar är ”Yes, it’s possible!”. Genom att skapa rent vatten med hjälp av ren energi hemma hos familjer i områden där rent vatten inte är en självklarhet, tar Solvatten sig an en stor global utmaning och kommer med en innovativ lösning som visar att det faktiskt är möjligt! Vi är väldigt glada över vårt samarbete med dem, och att vi kan ge så många kvinnor och familjer en ljusare framtid, säger Stefan Björk.

Foto: Solvatten