Nyheter

Seeq säkrar $ 23 miljoner för att möta och genomföra IIoT Advanced Analytics strategitillväxt

Altira Group gör gemensom sak med Chevron Technology Ventures och next47 när Seeq satsar på att utöka affärsinsiktslösningar som bygger på tillverkningsdata

Seeq Corporation, en aktör inom avancerad analysprogramvara inom tillverkning och IIoT (Industrial Internet of Things), meddelade idag att man har säkrat 23 miljoner dollar i serie B-finansiering från Altira-koncernen i samarbete med Chevron Technology Ventures, Siemens globala ventureföretag next47, Second Avenue Partners och andra investerare.

Finansieringen gör det möjligt för Seeq att avsevärt expandera sina utvecklings-, försäljnings- och marknadsföringsresurser och även öka sin närvaro på internationella marknader.

– Seeq utnyttjar innovationer inom big data, maskininlärning och öppen källteknik för att möjliggöra för tillverkare, tekniker och ledningspersonal att hitta och dela insikter på några minuter istället för dagar eller veckor, säger Steve Sliwa, CEO och medgrundare av Seeq Corporation. Vårt samarbete med Altira-koncernen och andra investerare möter behovet av nya analytiska erbjudanden för tillverkare.

Seeqs programvara, Seeq Workbench och Seeq Organizer, gör det möjligt för tillverkare att snabbt analysera, förutsäga, samarbeta och distribuera insikter från data för att förbättra produktionsresultaten. Seeq är utformat för att köras på plats, på Microsoft Azure eller på Amazon Web Services molnplattformar, eller mixat på plats eller molnbaserat.

Altira Group, med huvudkontor i Denver, Colorado, har över 20 års erfarenhet av investeringar i olje- och gasprogramvara och teknikbaserade startup-företag.

– Seeq tillhandahåller en viktig förbättring av programvaran för kunder inom processindustrin för att påskynda insikter, åtgärder och inverkan på deras produktions- och affärsresultat, säger Jan P. Bauman, koncernchef för Altira Group. Vi är glada att leda ansträngningarna för att möjliggöra Seeqs fortsatta tillväxt.

Altiras investering i Seeq går via företagets Fund VI-partnerskap som omfattar en majoritet av amerikanska oberoende olje- och gasoperatörer, däribland Devon Energy (DVN), Pioneer Natural Resources (PXD), Apache (APA) och EQT (EQT) .

– Att hitta oljan är inte problemet. Utmaningen är att producera oljan ekonomiskt medan man väntar färre tillgängliga personalresurser”, noterar Chris Cheatwood, Executive Vice President och CTO på Pioneer Natural Resources. ”Seeq gör det möjligt för våra tekniker, små och medelstora företag och chefer att effektivt utnyttja våra data och förbättra effektiviteten.

Seeqs möjligheter är den stora och växande tillverknings- och IIoT-analysmarknaden och har flera vektorer för att skapa affärsvärde:

– Möjligheter efter bransch. Nuvarande Seeq-kunder omfattar olja och gas, kemikalier, läkemedel, massa och papper, kraftproduktion, mat och dryck, verktyg och diskret tillverkning med fjärrövervakning/prediktiva analys-lösningar, i länder som sträcker sig över världen från Indien till Australien, USA och Europa.