Nyheter

Cisco ASR 9000 router för 5G och multi-molntjänster

Antalet 5G-uppkopplingar väntas explodera de närmsta åren; från 2,3 miljoner år 2020 till över 25 miljoner till 2021 – vilket skulle innebära en 1000-procentig tillväxt1. Samtidigt kommer nya kapacitetskrav för databehandling och molnlagring vilket ökar efterfrågan på tjänster som bygger på flera molnlösningar, det vill säga multi-molntjänster.

Till 2021 kommer uppskattningsvis 850 zettabytes av data att genereras av människor, maskiner och andra uppkopplade enheter, vilket är en ökning från 220 ZB från 20162. Under denna period av explosiv tillväxt i mängden datatrafik är IP-nätverkets design och uppbyggnad kritisk för att kunna behålla lönsamhet som tjänsteleverantör.

– Förbättringarna av Cisco ASR 9000 handlar om så mycket mer än bara uppdaterade tekniska specifikationer, det handlar om en möjlighet för oss att förenkla, automatisera och kombinera vår nätverksteknologi för att stödja våra kunder i omställningen till 5G och multi-molntjänster, säger Patrik Bagge på Cisco Sverige.

Cisco ASR 9000
Cisco bygger nätverk där automatisering och avancerad analysförmåga i realtid kan förutse och agera på kunders behov och marknadsförändringar. Nu presenterar företaget flera förbättringar i sin router för tjänsteleverantörer och större företag, Cisco ASR 9000. Förbättringarna ska hjälpa kunder att möta nya affärsbehov och ge ökad flexibilitet via nya licensmodeller med möjlighet att investera i utökad nätverkskapacitet on-demand. Dessa förbättringar till Cisco ASR 9000 innebär att samma välbekanta plattform som tusentals tjänsteleverantörer, företag och organisationer inom offentlig sektor har förlitat sig på nu också kan hantera och stödja omställningen till 5G-teknik och multi-molntjänster. Bland nyheterna finns nu automationsmjukvara och ny nätverksprocessor som ökar nätverksprestandan samt förbättringar i nätverksoperativsystemet IOS XR.

Fortsatt investeringsskydd med IOS XR Software Flexible Consumption Model
Leverantörer bygger nu sin IP-infrastruktur för att kunna stödja multipla intäktsgenererande tjänster, samtidigt som den ska vara förberedd för oundvikliga förändringar i datatrafik. För att möjliggöra detta erbjuder Cisco nu en heltäckande pay-as-you­-go-licens som gör det möjligt att aktivera portarna on-demand. Detta gäller både befintliga och nya ASR 9000-system och gör att licenserna i stället fördelas på ett dynamiskt sätt tvärs över det globala nätverket vilket kommer att optimera kapitalutgifter och förenkla kapacitetsplanering.