Nyheter

Qatar Airways tar framtidens Business Class Qsuite till Stockholm

Från och med den 28 oktober finns det revolutionerande Qsuite på Qatar Airways rutt mellan Stockholm och Doha, vilket bland annat innebär branschens första dubbelsäng och en ny standard inom lyxresor. Qsuite är tillgängligt i Business Class och privata sviter.

Qatar Airways prisbelönta Business Class-säte Qsuite gör sin svenska debut på flyg till och från Stockholm den 28 oktober 2018 och ger därmed resenärer från Stockholm möjlighet att uppleva en ny standard av lyx. Qsuite fortsätter att omdefiniera premiumresor med den patenterade quad seating-konfigurationen.

– Ända sen lanseringen har Qsuite fått en enorm uppmärksamhet globalt och vi är glada att nu få introducera denna revolutionerande produkt för vår rutt till och från Stockholm. Med Qsuite har vi verkligen omdefinierat affärs- och lyxresor och vi är säkra på att denna anpassningsbara och personliga produkt kommer att vara ett välkommet tillskott för svenska resenärer, säger Christian Deresjö, Nordenchef Qatar Airways.

Qsuite är patenterat av Qatar Airways och erbjuder branschens första dubbelsäng, tillgänglig i Business Class och privata sviter. Borttagbara paneler gör att passagerare i angränsade platser kan skapa sitt eget privata rum, vilket är banbrytande i branschen. De justerbara panelerna och rörliga TV-skärmarna vid de fyra mittensätena gör det möjligt för kollegor, vänner och familjer som reser tillsammans att förvandla sitt utrymme till en privat svit, så att de kan arbeta, äta och umgås tillsammans. Dessa nya funktioner skapar den ultimata anpassningsbara reseupplevelsen, då passagerare kan skapa en miljö som passar deras egna unika behov.

Qsuite är för närvarande tillgängligt som ett alternativ på Qatar Airways flygplan Boeing 777-300ER, Airbus A350-900 och A350-1000. Expanderingen till Stockholm följer lanseringen av produkten till ett antal andra destinationer runt om i världen, inklusive London, Paris, New York, Chicago, Shanghai och Canberra.

Som ett av världens snabbast växande flygbolag har Qatar Airways fler än 200 flygplan med anslutningar via HIA (Hamad International Airport) som flyger till över 150 destinationer runt om i världen. Tidigare i år avslöjade Qatar Airways en mängd kommande destinationer i takt med den snabba expansionsplanen, inklusive Langkawi i Malaysia och Da Nang i Vietnam.

Dagligt flygschema för flygplanet Airbus A350-900 utrustat med Qsuite:
Stockholm till Doha QR172, avgår 21:45, ankommer 05:55 +1 (från och med 28 oktober 2018)
Doha till Stockholm QR171, avgår 15:35, ankommer 20:05 (från och med 28 oktober 2018)