Nyheter

Konftel utnämns till bäst i klassen

Konftel, global ledare inom konferens- och högtalartelefoner, belönas med Customer Value Leadership Award 2018. Utmärkelsen, även kallad Best Practices Awards, delas ut av det ansedda amerikanska analysbolaget Frost & Sullivan.

– Vi är förstås väldigt hedrade och den här utmärkelsen ger oss extra skjuts i lanseringen av video till våra konferenslösningar, säger Peter Renkel, VD på Konftel.

Frost & Sullivan skriver i summeringen av ”2018 Global Tabletop Audio Conferencing Endpoints Customer Value Leadership Award” att Konftels portfölj är bred och tilltalande och motiverar utmärkelsen med att bolaget är kända för att alltid hålla högsta kvalitet. De poängterar också att slutkunderna efterfrågar den breda funktionalitet som Konftel erbjuder samt att den videolansering Konftel gör nu kommer att skaka om hela branschen. Läs hela rapporten här

– Konftel har en innovationsstyrd organisation som backas upp av betydande R&D-expertis och utmärkt designkunskap för att möta kundernas förändrade behov, säger Vaishno Devi Srinivasan, Industry Analyst, Unified Communications and Collaboration, på Frost & Sullivan.

– Att utses som bäst i branschen är stort för oss och ett fint kvitto på att vi efter 30 år fortfarande kan hålla rätt utvecklingstempo utan att tappa fokus på kundupplevelsen. Vi har tidigare fått designpriser, men att belönas för hela produktportföljen och vår höga kvalitet känns riktigt bra, säger Peter Renkel.

Appen Konftel Unite, som underlättar väsentligt för användaren att starta ett distansmöte, samt Zero Touch Installation-funktionen (ZTI), som hjälper till vid installation av IP-produkter, nämns båda som starka anledningar till utnämningen. Andra kriterier som Frost & Sullivan väger in är pris, kundupplevelsen vid köpet, service och användarupplevelse samt själva varumärket Konftel. Analysföretaget väger även in företagskriterier, till exempel hur effektivt och finansiellt stabilt företaget är samt vilken tillväxtpotential som finns för Konftel.

Bästa ljudet är viktigt
Konftels ansträngningar för att alltid hålla exceptionellt hög ljudkvalitet med sin egen ljudteknik, OmniSound, är en annan viktig faktor som Frost & Sullivan betonar. Dagens konferenstelefoner används ofta i små mötesrum, även kallade Huddle Rooms, och andra mer tillfälliga mötesplatser, vilket ställer extra krav på produktens ljudoptimering då ljuddämpning eller andra akustiska hjälpmedel ofta saknas.

– Konftels patenterade ljudteknik OmniSound är ett bevis på att Konftel har förstått att ljud är den viktigaste ingrediensen i ett produktivt distansmöte. Införandet av OmniSound-tekniken i hela produktportföljen visar också att företaget tar användarnas förväntningar på bra ljud på stort allvar, säger Vaishno Devi Srinivasan.

Analysföretaget lyfter också fram de trådlösa produkterna Konftel 300Wx och Konftel 300Mx och hyllar deras taltid (60 timmar respektive 30 timmar) och användarvänligheten, inte minst i kombination med appen Konftel Unite.

Videolanseringen kommer att skaka om marknaden
Frost & Sullivan avslutar sin analys med att blicka framåt och konstaterar att Konftels lansering av kombinerade paket med både ljud- och videoenheter kommer att påverka hela marknaden för traditionella konferenstelefoner. De menar att Konftel, som en stark aktör med fokus på kundnytta och bra ljudkvalitet, sannolikt har en stor succé framför sig i och med lanseringen.

– Det ökande användandet av video bland företag ger Konftel stora möjligheter att sälja sina nya ljud- och videopaket till alla de små mötesytor som fortfarande domineras av ljudbaserade konferensverktyg, avslutar Vaishno Devi Srinivasan.

Allt detta sammantaget gör att Konftel tilldelas Frost & Sullivan’s 2018 Customer Value Leadership Award.