Nyheter

Okta lanserar nytt partnerprogram

Det nya programmet ska ge samarbetspartners ytterligare verktyg och resurser för att fler kunder ska erbjudas möjlighet att använda branschledande identitetshanteringstjänster.

Okta,  den ledande oberoende leverantören av lösningar för säker hantering av identiteter, lanserar partnerprogrammet Okta Partner Connect. Programmet ska ge samarbetspartners de verktyg de behöver för att, tillsammans med Okta, ta sig an marknaden på det sätt som passar dem bäst. Okta Partner Connect erbjuder bland annat nya rabatter och möjligheten att specialisera sig inom kunskapsområden samt hanterade tjänster. Programmet erbjuder dessutom omfattande utbildningar och verktyg.

Partnerprogrammet är utformat för att hjälpa både teknik- och tjänstepartners att utveckla sina kompetenser kring specifika affärsfunktioner, produktområden och branscher, så att de kan förse kunderna med expertråd och hjälpa dem att differentiera sina tjänster för att utveckla en lönsam affär för identitets- och mobilitetstjänstehantering.

– Identitetshantering och säkerhet är av högsta prioritet för organisationer av alla storlekar inom alla branscher. Oktas teknik används av företagskunder för att hantera användarnas identiteter. Partners är viktiga i Oktas satsning, då de ger oss möjlighet att nå ut till fler kunder och gör så att vi kan hjälpa dem att utnyttja Oktas Identity Cloud-lösning för användarvänliga och säkra användarupplevelser inom sina organisationer, säger Patrick McCue, Senior Vice President of Worldwide Partners, Okta. Okta Partner Connect bygger på befintliga relationer och är en grund för gemensamma framgångar, samtidigt som samarbetspartners gör det möjligt att utnyttja ännu fler av Oktas fördelar, resurser och verktyg.

Oktas nya partnerprogram är utformat för att bistå Oktas tjänsteleverantörer och teknologipartners med sina Okta-baserade försäljnings-, marknadsförings-, utbildnings-, och implementeringsinsatser. Oktas Solution Providers har den kompetens som krävs för att sälja och implementera Okta-lösningar och innehar samtidigt en bred kompetens när det kommer till identitetshanterings- och säkerhetslösningar. Oktas teknologipartners samarbetar med Okta för att utveckla identitetsbaserade integrationslösningar som differentierar deras produktutbud och hjälper dem att bygga lönsammare företag.

– Nya affärsmodeller som bygger på IoT, molnet och mobilitet utmanar traditionell företagssäkerhet och driver på företagens behov av att bygga upp hållbara och riskcentrerade plattformar för effektiv identitetsbaserad åtkomsthantering, säger Bryan Wiese, Global Vice President, Advisory Services, Optiv. Ett framgångsrikt IAM-program bör mötas strategiskt och genom att utvärdera företagens nuvarande behov, drivkrafter och risker. Partnerskap med ledande teknologiföretag som Okta gör det möjligt för Optiv att erbjuda helhetslösningar som uppfyller våra kunders krav på sömlösa och säkra användarupplevelser, samtidigt som de tillåter optimering av deras IAM-program och minimerar de långsiktiga riskerna. Vi är glada över att få vara en del av det nya Okta Partner Connect-programmet och ser fram emot att ytterligare utöka vårt samarbete med Okta, för att fortsätta hjälpa våra kunder i sina digitaliseringsresor.

Partnerprogrammet kommer dessutom att erbjuda en unik möjlighet – Okta for Partners – där särskilt utvalda partners att använda Okta Single Sign-On- och Multi-Factor-autentisering för upp till 25 medarbetare och 5 appar utan kostnad. Partners kan nu använda Okta inom sina egna organisationer för en sömlös och säker användarupplevelse, samt tillsammans med sina nuvarande och potentiella kunder, för att ännu tydligare kunna påvisa fördelarna med Oktas för dem.

Dessutom, som en del av Oktas satsning på att ge tillbaka till samhället, erbjuder Okta specialpriser och kostnadsfria abonnemang till de ideella organisationer som uppfyller kraven. Även vissa partners ges möjligheten att erbjuda Okta for Good till sina ideellt drivna kunder och prospekts.