Nyheter

Nya Toyota Yaris Y20: En jubilerande 20-åring

20 år har gått sedan världspremiären av Toyota Yaris och under två decennier och över tre modellgenerationer har den smarta småbilen intagit en självsäker position som märkets storsäljare i Europa.

Med nya Yaris Y20 hyllar Toyota den viktiga jubilaren – på samma plats som den ursprungliga premiären ägde rum: På Paris Auto Show i oktober.

Den allra första produktionen av nya uppdaterade Yaris Y20 Launch Edition blir en viktig hyllning till 1998 års Yaris. Den nya Y20-versionen lackeras nämligen i första generationens guldiga kulör i kombination med mörkgrått tak och ett nytt multimediasystem med smartphone integration. Och självklart tillverkas fortfarande Yaris vid företagets fabrik i Valenciennes i Frankrike.

Toyota Yaris är inte bara företagets bästsäljare i Europa. Det är dessutom den bäst säljande modellen i B-segmentet i Sverige och sedan introduktionen har fler än 56 000 Yaris har sålts i landet.

Nya Yaris Y20 blir till 2019 en självklar del av modellprogrammet och ger kunderna ännu bättre paketering av utrustning och valmöjlighet till en- eller tvåfärgad kaross med grått tak som matchar resten av karossen.
En genomgående detalj på nya Y20 är de mörkgråa detaljerna som särskiljer Y20-versionen från övriga Yaris-versioner. Bland annat unika 16-tumsfälgar, gråa sidokjolar och nya detaljer i fronten vid såväl grillen som dimljusen. Y20 får också hajfena-antenn i takets färg samt mörktonade sidorutor.
Det gråa temat fortsätter även interiört och ger bland annat ny stil på mittkonsolen, ventilationsutblås, växelspak och ratt samt ett nytt schackrutigt mönster på stolarnas klädseltyg.

Med nya Y20 introduceras också ett nytt multimediasystem i Yaris med fler och bättre uppkopplade tekniker. Kunderna efterfrågar möjligheten att koppla upp sin mobiltelefon med bilen och med nya smartphone integration i det nya multimediasystemet kan de spegla sina appar direkt i bilens mediasystem. Systemet sköts via bilens pekskärm och utvecklas över tiden med fler appar som blir tillgängliga allt eftersom. Dessutom integreras både navigation med ruttnavigering och röststyrning i det nya systemet.

Nya Yaris Y20 debuterar på bilsalongen i Paris i oktober och har svensk försäljningsstart i slutet av 2018.