Nyheter

Greater Than tar sig till Asien

 Med siktet inställt på digitalisering ingår nu transportkoncernen ComfortDelGro ett samarbete med Greater Than. Det innebär ett stort internationellt kliv för det svenska teknikbolaget, som genom samarbetet tar sig in på den asiatiska marknaden och ökar distributionen av sin försäkringsteknik.

ComfortDelgro Corporation Limited är en av världens största bolagskoncerner inom transportinfrastruktur med Singapore, Kina och Storbritannien som sina huvudmarknader. Parterna inleder nu samarbetet i Singapore, där målet är att ComfortDelGros försäkringsförmedlingsverksamhet ska kunna erbjuda sina kunder digitala bilförsäkringar baserade på Greater Thans teknik.

– När vi blev introducerade för varandra kände båda direkt att det var en perfekt match. ComfortDelGros höga ambitioner kan ihop med vår teknik skapa en digital hävstång för försäkringsmarknaden i Singapore. Det är en unik chans för oss att tillsammans kunna bygga någonting riktigt stort, säger Sten Forseke, grundare av Greater Than.
ComfortDelGro, som totalt är verksamma i sju länder runtom i världen, innehar en total flotta på över 42 000 fordon.

I Singapore har koncernen en marknadsledande taxiverksamhet och äger en stor del av tåg- och busstrafiken, landets största trafikskola samt verksamheter inom bland annat billeasing och försäkringsförmedling.

För att snabbt kunna bygga referenscase kommer Greater Thans teknik att implementeras icutvalda delar av koncernens taxi- och körskoleverksamhet, med start redan i november.
Klivet in på den asiatiska marknaden, där digitala försäkringslösningar beräknas växa med
fortsatt styrka de kommande åren, innebär en ökad distribution för Greater Than, som genom
samarbetet blir ett led av ComfortDelGros arbete med att bygga en mer digital transportsektor.

– Vi ser med glädje fram emot att uppleva vad Enerfy-plattformen kan göra för vår verksamhet och affär, säger Michael Huang, Vice President för ComfortDelGro.