Nyheter

Nya bildelningstjänsten aimo samarbetar med Renault

Stockholms nya bildelningstjänst aimo kommer att använda sig av elbilen Renault Zoe. Snart börjar 300 bilar att rulla på Stockholms gator.

– Det är den bästa bilen för den här typen av tjänst på markaden just nu. Lätt att parkera, rymlig och med lång räckvidd, säger aimos VD, Koichi Harayama.

Senare i höst är det premiär för Stockholms nya bildelningstjänst aimo. 300 bilar ska finnas tillgängliga för stockholmarna att plocka upp – antingen direkt från gatan eller från någon av aimos reserverade p-platser, s.k. hotspots.

Bilarna stripas med aimos logga och färger och kommer vara synliga i aimos app. Appen innehåller alla de funktioner som behövs såsom boka, öppna dörren och avsluta hyran osv.

– Renault lanserade Zoe redan 2014 i Sverige och i augusti i år är vi marknadsledande på elbilsmarknaden här. Samarbetet med aimo i Stockholm bekräftar vår strategi att bildelning är lösningen för hållbar mobilitet i framtiden. Med 5 000 Zoe som rullar i sju storstäder är Renault ledande inom bildelning av elbilar i Europa. Vi ser fram emot att följa detta spännande projekt och är glada att aimo valt Zoe som en smart elektrisk city-bil, säger Alain Thoral, direktör Elbilar Renault Nordic AB.

– aimos målsättning är att erbjuda en enkel och rolig användarupplevelse. Bilarna har en sportig känsla, de kommer i fyra accentfärger och appen är lätt att använda. säger Koichi Harayama.