Nyheter

Sundahl mästare efter magisk final i Carrera Cup

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2018 har krönt sin kung. Lukas Sundahl från Växjö dominerade på Mantorp Park och tog en bländande revansch efter fjolårets finalförlust.

Sedan premiärtävlingen på Ring Knutstorp i maj har 14 deltävlingar körts under sju racehelger på de mest utmanande banorna i Sverige, Norge och Tyskland. Porsche Carrera Cup Scandinavia 2018 har bjudit på stenhårda fighter och intensiv racing hela säsongen. Efter en dramatisk final står nu Lukas Sundahl som årets mästare.

– En magisk avslutning på en otroligt framgångsrik säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger en överlycklig Lukas Sundahl som delar med sig av äran efter segern till sin familj och teamet Sundahl Racing som har jobbat hårt hela året.

– Vilket fantastiskt gäng! De lägger ner så oerhört mycket tid på den här satsningen. Utan dem hade jag inte stått här, fortsätter Sundahl.

Årets mästerskap blev en riktig nagelbitare framförallt under säsongens slutskede. Inför den sista tävlingshelgen var förutom Lukas Sundahl även Oscar Palm och Roar Lindland inom räckhåll för totalsegern. Slutspurten mellan toppförarna på Mantorp Park förvandlades dock till en dominant uppvisning av den snabbe Växjö-föraren.

– Självklart var det skönt att jag kunde avgöra redan i det första heatet. Det trodde jag ärligt talat inte att jag skulle klara av. Jag fick direkt den lucka jag behövde och efter det försökte jag behålla den ledningen hela vägen in i mål. Det var varken nervöst eller speciellt dramatiskt, avslutar Sundahl.

Finalhelgens facit i Porsche Carrera Cup Scandinavia blev till slut dubbla pole position och dubbla segrar för Lukas Sundahl. En beundransvärd svit att lägga till Sundahls mäktiga total för säsongen. Nio pole position, sex snabbaste varv och tolv pallplatser med en tredjeplats, två andraplatser och hela nio segrar.

– Lukas Sundahl har genomfört en mycket imponerande racingsäsong och är på alla sätt en värdig mästare i årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige.

– I ett mästerskap vars startfält har vuxit både kvalitativt och kvantitativt de senaste säsongerna visar Sundahl att han frodas i hård konkurrens. I år har han utvecklats från en ung och lovande talang till en senior toppförare som är mogen att bära mästartiteln, avslutar Wermelin.

Porsche Sverige och Porsche Carrera Cup Scandinavia skickar ett stort gemensamt grattis till Lukas Sundahl och alla på Sundahl Racing som har genomfört en respektingivande säsong. Ett mycket väl sammansvetsat team som garanterat blir en hård nöt att knäcka för konkurrenterna i nästa års mästerskap.

Foto: Micke Fransson/teambild.se