Nyheter

Castellum hyr ut 20 400 kvm till Jollyroom i Göteborg

E-handelsbolaget Jollyroom tecknade i våras hyresavtal med Castellum och har nu tillträtt en logistiklokal om ca 20 400 kvm i Hisingen Logistikpark. Castellum har nyligen färdigställt första etappen om totalt ca 30 000 kvm logistikparken som har ett strategiskt läge nära Göteborgs Hamn.

Castellum har tidigare kommunicerat att e-handelsbolaget Bagaren och Kocken tecknat hyresavtal om 10 000 kvm i Hisingen Logistikpark. Uthyrningen till Jollyroom innebär därmed att första etappen om ca 30 000 kvm är fullt uthyrd och inflyttad.

Jollyroom hyr sedan tidigare två logistiklokaler av Castellum i Göteborg om totalt närmare 23 000 kvm. Deras lagerkapacitet utökas nu ytterligare genom etableringen i Hisingen Logistikpark.

– Uthyrningen till Jollyroom är en av de större logistikuthyrningarna som gjorts i Sverige i år och visar på det ökade lagerbehovet inom e-handeln. Vi är glada över att kunna hjälpa Jollyroom att växa inom vårt fastighetsbestånd och på så sätt ytterligare fördjupa vårt samarbete, säger Mariette Hilmersson, Vd Region Väst i Castellum.

– Castellum har varit en solid partner på fastighetssidan och en bidragande faktor till att bolaget kunnat växa lönsamt i en tuff konkurrenssituation, säger Jollyrooms grundare och majoritetsägare Ole Sauar.

– För att kunna möta marknadens efterfrågan pågår förberedelser hos oss för att starta flera nya logistikprojekt, bl a planerar vi andra etappen om ca 35 000 kvm i Hisingen Logistikpark. Vi har även möjlighet att bygga 5 000 kvm på Östra Sörredsvägen och snart även 6 600 kvm i Arendal, avslutar Mariette Hilmersson.