Nyheter

Elbilsladdningsföretaget Virta vann pris för bästa varumärket

Finländska Virta vann sent på måndag kväll pris för bästa varumärket inom energibranschen under CHARGE Energy Branding-galan som årligen ordnas i Reykjavik, Island.

Expertgruppen som fungerade som jury uppmärksammade särskilt företagets ”finska” frispråkighet, expertis i energibranschen samt förmåga att framföra vikten av elbilism i samhället. Virta fungerar som en föregångare inom elbilsbranschen i Europa och framför tydligt detta både visuellt och innehållsmässigt i sina produkter.

– Många av de största energibolagen i Europa deltar i tävlingen för att vinna CHARGE Energy Branding-galans priser, och denna vinst visar att vi hör hemma bland de bästa teknologiföretagen i branschen, säger Virtas VD Elias Pöyry.

Virta erbjuder elbilsladdningstjänster till alla aktörer i värdekedjan; till elbilsförare, laddningsstationsägare och laddningstjänsteoperatörer. Företaget specialiserar sig i teknologier som stöder elsystemet, genom att använda t.ex. elbilsbatterier och dubbelriktad laddning.

Vinnarna offentliggjordes under CHARGE Energy Branding-konferensen i Reykjavik. Tyska E.ON. fick pris för Bästa etablerade varumärke, och finska kraftnätsföretaget Fingrid vann pris som Bästa elnätsföretag.