Nyheter

Toshiba presenterar ny version av Mobile Zero Client

Toshiba presenterar i dag en uppdatering till Toshiba Mobile Zero Client (TMZC). Den nya uppdateringen till Zero Client, den ultrasäkra klienten helt utan lokal lagring eller operativsystem, erbjuder nu fler funktioner som förenklar integrationen av mobila enheter i företagets nätverk.

Dessa inkluderar fullt stöd för VMWare och Citrix, inklusive Horizon 4.6 och Citrix Receiver. Den nya versionen tillåter även fjärranslutning till BIOS. Systemadministratörer kan även gruppera individuella klienter till organiserade enheter.

TMZC är kompatibel med flera av Toshibas bärbara enheter och erbjuder en betydligt högre säkerhetsnivå, tack vare att data inte lagras på enheten utan istället i molnet eller på företagsservern.

Full support för VMWare och Citrix

Nya TMZC är lätt att installera och är, tack vare full support för VMWare och Citrix (Horizon 4.6 och Citrix Receiver inkluderat), kompatibel med majoriteten av företagens IT-infrastrukturer. Den inkluderade säkerhetsuppdateringen garanterar maximal säkerhet och support.

Central kontroll av åtkomsträttigheter

IT-avdelningar kan flexibelt hantera mobila enheter inom företaget. Åtkomsträttigheter till specifik data och applikationer kan ställas in och kontrolleras centralt via end device management.

Gruppera klienter till strukturerade enheter

IT-avdelningar har nu även möjligheten att gruppera individuella klienter till strukturerade enheter, för företagens olika avdelningar, direkt i Boot Control-servern. Beroende på grupp kan motsvarande tillämpningsscenarier enkelt återspeglas.

Fjärranslutning till BIOS

Administratörer kan automatiskt uppdatera klienter, oavsett vilken BIOS-klient de har på respektive enhet. BIOS-Inställningarna kan även göras på distans, vilket sparar tid och pengar.

Support för USB-minne med NTFS-format
Med nya TMZC är Toshiba det enda företaget på marknaden som stöder USB-minne med NTFS-format och som kan dra nytta av de säkerhets- och åtkomstpolicyer det innebär.

 Skype för företag och fördefinierat WLAN
Den nya versionen har stöd för enhetliga kommunikationslösningar, exempelvis Skype för företag, för en bredare och mer optimal kommunikation i snabb hastighet. Dessutom kan WLAN:en nu bli förkonfigurerade genom fjärrstyrning, vilket gör det enklare för anställda att ansluta direkt, både på arbetsplatsen och från hemmet.

– Nyckeln till företagets framgång är mobilitet. För att garantera maximal säkerhet erbjuder vi nu också en smidig lösning som är baserad på standardiserade laptops i den senaste versionen för TMZC. Utan hårddisk och operativsystem har användarna nu tillgång till hela spektrumet av funktioner och data, när som helst och på vilken plats som helst, via en molnbaserad infrastruktur för VDI (Virtual Desktops). Det resulterar i en ännu högre säkerhet, lägre installationskostnader och en högre ROI (Return on Investment), säger Jörg Schmidt, Head of B2B PC DACH, Toshiba Europe GmbH.